gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Lesní lázně Zvánovice - oáza pro tělo, duši i žaludek

Lesní lázně Zvánovice - oáza pro tělo, duši i žaludek

Stres patří k našemu každodennímu životu stejně jako třeba mobilní telefon. Máme ho stále při sobě. A každý z nás potřebuje aspoň občas utéct od každodenních starostí a nechat odpočinout tělo i duši. My, ženy, se rády občas necháme opečovávat. A asi všichni si rádi pochutnáme na dobrém jídle, i když jsou naše chutě rozdílné.

 

Našla jsem místo, kde se všechno to krásné a příjemné dá uskutečnit. A je jen malý kousek od Prahy, na okraji vesničky Zvánovice. Lesní lázně v hotelu Legner jsou skutečnou oázou odpočinku, rozmazlování a zážitkové kuchyně.

 

Ubytovat se můžete v hlavní hotelové budově jejíž součástí je i rozlehlá restaurace a lázeňské centrum. Nebo můžete zvolit ubytování v prostornějších apartmánech s kuchyňkou, a hlavně s terasou, které jsou odcloněny zelení od budovy hotelu a poskytují větší klid, prostor a svobodu. K tomu si představte nádherný výhled do zeleně, možnost relaxace ve venkovní vířivce nebo infra sauně, spoustu možností sportovních aktivit nebo třeba venkovní grilování.

 

Můžete zvolit ubytování v prostornějších apartmánech s kuchyňkou, a hlavně s terasou

 

To chci!

 

Samostatnou kapitolou je hotelová restaurace s netradičně řešeným interiérem a s doslova zážitkovou kuchyní. Kuchaři využívají suroviny od místních dodavatelů a dbají na skutečnou kvalitu, ze které pak vytvářejí přímo kulinářské umění. I pouhá tvarohová pomazánka s pažitkou nebo škvarky v sádle s čerstvou cibulkou tu chutnají  jako božský pokrm. Snídaňové párečky jsou plné masa, jemně vyuzená šunka jako od pana Špejlíka, řemeslný chléb, pečivo i koláče chutnají jako od babičky. A pochutnáte si zde i na tradičních jídlech jako je třeba svíčková s karlovarským knedlíkem, vídeňský telecí řízek nebo hovězí líčka na červeném víně. Možná vás ovšem mnohem víc osloví zcela originální a netradiční pokrmy jako třeba pečené kapustičky s klikvou, ořechy a modrým sýrem, cizrnové ragú s rajčaty, řapíkatým celerem a kurkumou nebo roláda z jemného telecího masa  plněná kuskusem s mandlemi a rozinkami pomalu pečená na mladé zelenině. A nabídka se občas mění, takže při opakované návštěvě si jistě vyberete opět něco zajímavého.

 

Kuchaři využívají suroviny od místních dodavatelů a dbají na skutečnou kvalitu

 

Kuchaři využívají suroviny od místních dodavatelů a dbají na skutečnou kvalitu

 

Když si tohle všechno poskládám a zabalím to velice příjemným a vlídným zacházením veškerého personálu, jak recepce, tak restaurace nebo třeba i úklidu, vznikne z toho nádherný dárkový balíček potěšení pro všechny naše smysly.

 

Nenápadný půvab buržoazie ❤?

 

Doufám, že se tam budu moci brzy vrátit a načerpat tu pozitivní energii i do zásoby. Totéž přeji všem hostům a personálu pouze pozitivní zpětnou vazbu.

 

Vaše Lucie

Lucka ❤

Fotografie: © Lucie

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.