Café AdAstra

ECOKrabičky

Tomáš Hanák svoji hospodu nedokáže opustit

Tomáš Hanák svoji hospodu nedokáže opustit

Přestože ji chtěl před dvěma lety zavřít, zatím je stále v plném provozu a láká výletníky k posezení. A podle všeho tomu tak bude i nadále. Řeč je o herci Tomáši Hanákovi a jeho stylové nádražní restauraci v Nižboru na Berounsku. Zavedení elektronické evidence tržeb (EET), byrokracie a další těžkosti populárního herce a jednu z tváří kultovního Divadla Sklep před časem přivedly k rozhodnutí podnik prodat. Po jednáních se zájemci o koupi od toho ale upustil.

 

O restauraci situovanou do vagonových kupé či salonku starého vagonu projevili zájem tři potenciální kupci. Hanák si ale po sérii schůzek připomněl, jak se se svým podnikem léta "mořil v každém detailu". A to rozhodlo.

 

Restaurace Tomáše Hanáka Zastávka Nižbor, fotografie Ivan Vokurka

 

Restaurace Tomáše Hanáka Zastávka Nižbor, fotografie Ivan Vokurka

 

"Asi bych se musel odstěhovat z Nižboru někam pryč, abych nebyl blízko, abych to neměl na očích. Takže jsme se nakonec se ženou dohodli, že to ještě zkusíme. A vypadá to, že to bude ještě pár let, než zemřu," řekl dnes herec ČTK.

 

Jeho postoj byl prezentován prioritně jako problém s EET, o sám ale říká, že ho vyčerpávalo prostředí gastronomického provozu. Scházeli zaměstnanci a někteří hosté si zřejmě mysleli, že se člověk za peníze roztrhá. Přílišný dohled státu a nedůvěra ke každému, kdo podniká, mu ale stále vadí.

 

Restaurace Tomáše Hanáka Zastávka Nižbor, fotografie Ivan Vokurka

 

Restaurace Tomáše Hanáka Zastávka Nižbor, fotografie Ivan Vokurka

 

Netradiční restauraci Hanák vybudoval z chátrajícího železničního skladu z roku 1876. Podnik je zejména o víkendech vyhledávaným cílem turistů. "Je tady rušno, o víkendech je to úplný masakr, takže kouzlo se trošičku vytrácí. Musím někdy umírňovat děti, protože rodiče sedí u stolu a moudře hovoří, pivo jim chutná, takže tam sedí hodiny, a děti z dlouhé chvíle vytvářejí zajímavé situace, chodí do kolejišť a lezou pod vagony. Takže furt musím bdít a nabádat je, aby nedošlo ke konfliktu se zastávkou," dodal herec.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: web restaurace Zastávka Nižbor, autor Ivan Vokurka

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.