gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Rakousko: Zákaz kouření znovu na obzoru

Rakousko: Zákaz kouření znovu na obzoru

ČTK: V rakouských restauračních zařízeních by mohl brzy začít platit zákaz kouření, jako je tomu v mnoha dalších evropských zemích. Opatření mělo vstoupit v platnost už loni v květnu, ale nyní už neexistující koalice lidovců (ÖVP) a Svobodných (FPÖ - strana se pokládá za obhájce zájmů majitelů restaurací) loni v březnu v parlamentu prosadila zrušení příslušné části protikuřáckého zákona schváleného předchozí koalicí lidovců a sociálních demokratů (SPÖ).

 

Zákaz kouření v rakouských hospodách vrátil do hry květnový rozpad koalice ÖVP a FPÖ.

 

Kouření, ilustrační fotografie

 

Šéf lidovecké frakce v rakouské Národní radě August Wöginger včera oznámil, že strana nyní úplnému zákazu kouření v gastronomických podnicích nebude stát v cestě. V parlamentu tak nyní má zákaz kouření v hospodách, restauracích a barech většinovou podporu. V současnosti si mohou rakouské restaurace zřizovat kuřácké prostory.

 

SPÖ chce všeobecný zákaz kouření v restauračních zařízeních znovu navrhnout v parlamentu ještě tento měsíc. V červenci by ho pak mohli poslanci schválit, domnívá se předsedkyně SPÖ Pamela Rendiová-Wagnerová.

 

Vídeňskýkavárna, ilustrační fotografie

 

Rakousko má nyní přechodnou vládu složenou z expertů. Předčasné volby by se měly uskutečnit v září. Koaliční vláda v čele s lidoveckým kancléřem Sebastianem Kurzem se v květnu rozpadla v důsledku skandálu kolem videa, na němž šéf Svobodných a pozdější vicekancléř Heinz-Christian Strache před rakouskými volbami v roce 2017 hovoří s ženou, která se vydává za neteř ruského oligarchy. Tématem rozhovoru bylo možné nezákonné financování Stracheho strany a přidělování státních zakázek výměnou za volební pomoc.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.