Objednáme.eu

Do Babiččiny zahrady v létě na regionální speciality

Do Babiččiny zahrady v létě na regionální speciality

To nejlepší z regionů! Gastronomické poklady českých krajů v kreativním pojetí zkušeného šéfkuchaře Radka Davida budou hlavním magnetem letního menu oblíbené restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích. V klidné a prostorné zahradě, jejíž kouzelná atmosféra je hlavně v létě téměř návyková, bude na hosty čekat spousta pokladů z dob našich babiček a prababiček.

 

Radek David, který pravidelně navštěvuje hvězdná centra světové gastronomie, jako je Londýn, New Yorku či Berlín, se tentokrát vydal na cestu časem a z doby dávno minulé přinesl do naší současnosti několik parádních specialit založených na chuti tradičních českých surovin – třeba kmínu, krup či máku.  

 

Restaurace Babiččina zahrady v Průhonicích

 

Šéfkuchař Radek David

 

V severních Čechách Radek David našel inspiraci k nečekaně svěžímu a šťavnatému kachnímu kroupetu, které připravuje s bylinkami, kachními játry a marinovanou šalotkou, zatímco v rybníkářském regionu Třeboňska objevil znamenitou kombinaci tamního bramboráku zvaného cmunda, kterou přetransformoval do bramborové placičky s rybou na kmíně a cuketovými špagetami, jež hosty překvapí delikátním propojení jemných chutí.

 

V severních Čechách Radek David našel inspiraci k nečekaně svěžímu a šťavnatému kachnímu kroupetu

 

Bramborové placičky s rybou na kmíně a cuketovými špagetami

 

Netradiční chuťovou variaci nabízí také slavná jihomoravská specialita v podobě hovězích líček po znojemsku připravených s domácí nakládanou okurkou. Křehké maso servíruje netradičně s tarhoňou, tedy s drobnými nočky z nudlového těsta, které se na jižní Moravu dostaly až z Horních a Dolních Uher.

 

Hovězí lička po znojemsku

 

Buchtičky se šodó

 

Naopak ze samotného srdce Čech – tedy z kouzelné oblasti Českého ráje, pochází dokonalý recept buchtiček se šodó, které jsou oproti běžné klasice "vytuněné“ makovou náplní ochucenou rumovým sirupem. A na závěr ještě jedna Davidova oblíbená stálice, a sice kaparami dochucený hovězí tatarák mletý přímo a podávaný s topinkou z kmínového chleba.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: Babiččina zahrada

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.