Rakousko ustupuje od zákazu kouření

Rakousko ustupuje od zákazu kouření

Zákon zakazující kouření podobný tomu našemu měl v alpské republice začít platit od května příštího roku, zástupci nově vznikající vládní koalice Rakouské lidové strany (ÖVP) a Svobodné strany Rakouska (FPÖ) se ale shodli, že úplný zákaz kouření by mohl vážně ekonomicky poškodit rakouské gastronomické provozy.

 

V zemi tak podle všeho bude i nadále fungovat dosavadní praxe, kdy je kouření povoleno v oddělených, k tomu určených prostorách a v restauracích s plochou menší než 50 metrů čtverečních. K jednomu zpřísnění ale přece jenom dojde: minimální věk zákazníků, kteří si mohou koupit tabákové výrobky, bude zvýšen z šestnácti na osmnáct let.

 

Rakousko, kouření

 

V Rakousku podle údajů tamního ministerstva zdravotnictví ročně zemře na následky konzumace tabákových výrobků 13 000 lidí. V České republice začal protikuřácký zákon, který zavedl absolutní zákaz kouření ve veřejných prostorách, platit na konci května. Horní komora parlamentu před časem odmítla jakékoliv změny této normy.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.