gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Požár zničil 9 milionů litrů bourbonu

Požár zničil 9 milionů litrů bourbonu

ČTK: Hasiči v americkém státě Kentucky bojovali s požárem skladu palírny Jim Beam marně, živel zničil na 45.000 sudů bourbonu. Část tohoto typu americké whiskey se dostala i do blízké řeky Kentucky, která nyní páchne po alkoholu, informovala místní média. Zamoření řeky bourbonem je navíc ekologickým problémem, neboť v ohrožení jsou ryby a další živočichové.

 

Plameny zachvátily skladiště ve městě Versailles v úterý pozdě večer, hasiči pak bojovali s požárem celou středu. Drew Chandler z místního krizového štábu uvedl, že požár mohl způsobit blesk.

 

Obchod v palirně whiskey Jim Beam

 

Ve skladišti bylo 45.000 sudů, z nichž každý pojal 200 litrů bourbonu. Živel tak zničil na devět milionů litrů této populární lihoviny. Palírna v reakci na požár uvedla, že zásobování trhu ohroženo není a že uskladněný bourbon byl mladý. V Kentucky má společnost 126 skladů, kde bourbon zraje v 3,3 milionu sudů, uvedla agentura Reuters.

 

Požár, Ilustrační fotografie

 

Požár je velkou ranou pro okolí, neboť je tam nyní všudypřítomný alkoholový odér. Po bourbonu zapáchá také řeka Kentucky. Ze snímků řeky je patrné, jak bourbon tok zabarvil. Alkohol v řece je navíc hrozbou pro ryby.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: Ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.