gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Hostina z rozvozu 300 metrů nad zemí

Hostina z rozvozu 300 metrů nad zemí

Společnost deliveroo, britská firma na rozvoz jídla, tento týden zahájí provoz restaurace umístěné ve vrtulníku létajícím nad Londýnem. První zkušební let s večeří pro 6 strávníků se uskuteční 9. srpna, potrvá zhruba 20 minut a bude zadarmo. Ovšem jídlo vyjde na 149 liber (4.000 korun, 160 eur) za osobu.

 

Přísně vzato, půjde pořád o rozvážku - cestující se sejdou na heliportu v londýnské čtvrti Battlesea, přes aplikaci deliveroo si objednají jídlo, a než k nim dorazí, absolvují předletovou instruktáž. Následně si vychutnají dovezené pochoutky ve výšce 1.000 stop (300 metrů) nad zemí s výhledem na nejslavnější londýnské památky.

 

Rozvoz do vrtulníku - kde se to zastaví?

 

Pokud se koncept osvědčí, firma plánuje jeho uvedení i v Edinburku, Sydney nebo Hongkongu. Zároveň deliveroo údajně uvažuje o tom, že by svoje vrtulníky, nazývané Roocopters, použila i na rozvoz (takže vlastně "rozlet") jídla do oblastí, kde se nedá použít nebo se nevyplatí jiný způsob dopravy.

 

Bez cyklistů to ale stejně nepůjde

 

deliveroo je jednou z největších společností svého druhu na světě. Její služby jsou v současnosti dostupné v řadě britských a irských měst, ale také v mnoha zemích kontinentální Evropy, v Austrálii, Kuvajtu, Spojených arabských emirátech, Hongkongu a na Tajvanu. Odhaduje se, že pro deliveroo pracuje celkem na 30 tisíc kurýrů. V minulosti byla společnost, která sama provozuje i vlastní restaurace výhradně pro rozvoz, terčem kritiky za údajně nízké odměny pro řidiče.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: Business Insider UK, Wikipedia

Fotografie: deliveroo

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.