gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Pozor na storna s dojemným příběhem!

Pozor na storna s dojemným příběhem!

Nový způsob podvodů nedávno zaznamenali rakouští provozovatelé hotelů a penziónů. Píše o tom rakouský web watchlist-internet.at. Jedná se o zneužití platebních karet. Potenciální hosté si zarezervují pobyt na webových stránkách ubytovacího zařízení nebo e-mailem. Pocházejí ze zahraničí a píšou anglicky. Požadovanou zálohu zaplatí platební kartou, která jim ovšem nepatří - buď k jejím detailům přišli podvodným způsobem nebo ji prostě ukradli.

 

Vzápětí následuje storno rezervace doprovázené srdceryvnou zprávou: ubytování mělo být součástí svatební cesty nebo svatebního daru, ale ženich zahynul při autonehodě po obřadu a jeho těhotná novopečená manželka je s těžkým zraněním v nemocnici. Navíc ve zmatku došlo ke ztrátě karty použité při rezervací a musela být zablokována.

 

Možný text podvodného storna

 

Odesílatel prosí o "vrácení" zaplacené částky ideálně na svůj bankovní účet. Peníze pochopitelně potřebuje rychle, aby mohl zaplatit výdaje za lékařské ošetření čerstvé vdovy i jejího nenarozeného dítěte.

 

Kreditní karty, Ilustrační obrázek

 

Pokud báchorce uvěříte a peníze odešlete, už se s nimi pravděpodobně nikdy nesetkáte. Také platba zálohy se pak ukáže jako neplatná a banka jí na váš účet nepřipíše (tohle je trochu sporné a záleží na časovém odstupu i sledu událostí, v každém případě vás ale čekají komplikace - pozn. GastroJobs.cz). 

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: watchlist-internet.at

Fotografie: Ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.