gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Titul "Vinař roku" letos putuje do Mikulova

Titul "Vinař roku" letos putuje do Mikulova

Včera byl v rámci slavnostního galavečera na pražském Žofíně korunován již 17. MAKRO Vinař roku České republiky. Ve finálovém kole soutěže vybírala odborná porota prestižního Klubu degustátorů složená ze světově uznávaných hodnotitelů vína a držitelů titulu Master of Wine z osmičky finalistů, která vzešla z prvního kola soutěže. Po napínavém průběhu přisoudila vítězství v soutěži MAKRO Vinař roku 2019 vinařství Mikrosvín z Mikulova. 

"Jsem nadšen! Tento prestižní titul se nám podařilo získat již v roce 2015 a letošní finálová osmička byla opravdu nabitá, je to ocenění pro celý náš tým a moc si ho vážíme,“ řekl David Chrápek z vítězného vinařství.

Po napínavém průběhu přisoudila vítězství v soutěži MAKRO Vinař roku 2019 vinařství Mikrosvín z Mikulova.

Stříbrným Vinařem roku 2019 se stal Sonberk, bronzovým Vinařem roku 2019 je Zámecké vinařství Bzenec.

 

Národním Šampionem bílých vín pro rok 2019 je Ing. Miroslav Volařík s Ryzlinkem vlašským, výběr z bobulí 2017. Národním Šampionem červených vín pro rok 2019 se stal Vinselekt Michlovský za Merlot, výběr z bobulí 2009. 

 

Ocenění za nejúspěšnější rodinné vinařství si odnesl Milan Sůkal z Nového Poddvorova. 

 

Ocenění Vinařské asociace ČR za celoživotní přínos českému a moravskému vinařství získal pan Vojtěch Kušina z Mělníka.

 

Po napínavém průběhu přisoudila vítězství v soutěži MAKRO Vinař roku 2019 vinařství Mikrosvín z Mikulova.

 

"Gratuluji celkovému vítězi i všem oceněným k úspěchu a rád bych zároveň poděkoval všem účastníkům i členům komisí. Bez nikoho z nich by se nám tak kvalitní soutěž nepodařilo vybudovat,“ říká Petr Marek, ředitel soutěže, a dodává: "Ročník 2019 je za námi, nezbývá než se těšit na to, co nám přinese rok 2020.“

 

Soutěže MAKRO Vinař roku 2019 se zúčastnilo celkem 71 vinařství, přihlášených vzorků bylo téměř 700. "Za ta léta, během nichž se účastním hodnocení soutěže Vinař roku, se velice zvýšila kvalita v České republice produkovaného vína. Letos byla vína finalistů skutečně excelentní. Vítězství by si zasloužili všichni,“ říká John Umberto Salvi, Master of Wine a dlouholetý degustátor soutěže. 

 

Úspěch v soutěži MAKRO Vinař roku s sebou nese i zajímavý obchodní potenciál, což potvrzuje Romana Nýdrle, manažerka komunikace titulárního partnera, velkoobchodu MAKRO Cash & Carry ČR: "Vína z vinařství oceněných v tak prestižní soutěži patří samozřejmě k tomu nejlepšímu, co v České republice vzniká. Jsme hrdi nejen na to, že jsme partnery takové akce, ale i na to, že všechna vinařství z finálové osmičky najdete v našem sortimentu.“

 

Finálová osmička soutěže

Vinařství Mikrosvín Mikulov

Vinselekt Michlovský

Vinařství Volařík

Sonberk 

Zámecké vinařství Bzenec

Spielberg CZ

Nové vinařství

Milan Sůkal

 Po napínavém průběhu přisoudila vítězství v soutěži MAKRO Vinař roku 2019 vinařství Mikrosvín z Mikulova.

Klub degustátorů

Hodnocení vín se v rámci soutěže MAKRO Vinař roku se každoročně účastní řada degustátorů světových jmen. Patří mezi ně kromě jiných například John Umberto Salvi (Británie), Elsie Pells (Jižní Afrika), Christopher Burr (Británie) nebo Ivo Dvořák (Česká republika).

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: vinarroku.cz

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.