gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Agresivita hostů roste

Agresivita hostů roste

ČTK: Francouzská policie zadržela muže, jenž minulý týden zabil provozovatele baru v Saint-Denis, který mu odmítl nalít. Informovala o tom dnes agentura AFP. Útočník čelí obvinění z napadení s následkem smrti, přičemž se policie nedomnívá, že měl v úmyslu šéfa podniku připravit o život.

 

Incident v baru v pařížském předměstí Saint-Denis se odehrál minulý týden v noci z úterý na středu. Dovnitř vstoupili dva opilí muži. Poté, co jim šestašedesátiletý šéf podniku odmítl další alkohol nalít, uhodil jej jeden z nich do obličeje. Napadený upadl, poté se zvedl, následně ale zkolaboval, popsala agentura AFP. Záchranáři po půl hodině konstatovali jeho smrt. Nyní obviněného muže zadrželi policisté v sobotu.

 

Policie, Ilustrační fotografie

 

Během několika dní šlo o druhý podobný případ napadení zaměstnance restauračního zařízení, připomněla francouzská agentura. Předminulý pátek zastřelil host v restauraci v městečku Noisy-le-Grand u Paříže osmadvacetiletého číšníka údajně proto, že mu nedokázal dost rychle donést objednané jídlo. Minulý pátek policie podezřelého střelce zadržela a obvinila jej z vraždy.

 

Střelba, Ilustrační fotografie

 

Ale agresivita zákazníků roste i u nás. Velké štěstí měli barman i hosté (a pes) ve čtvrtek v nocii v Ostrově na Karlovarsku. Když byl opilý host upozorněn, že uvnitř restaurace nesmí kouřit, vytasil legálně drženou zbraň a celkem šestkrát z ní vystřelil - na barmana, další návštěvníky podniku, vchodové dveře i bezpečnostní kameru. Barmanovi se pak podařilo utéct a přivolat policii, která nakonec útočníka zpacifikovala. Nikdo nebyl zraněn, ale protože se agresor chvíli dokonce pokoušel držet v podniku rukojmí, hrozí mu teď trest odnětí svobody až ve výši 8 let.

 

Záběry z bezpečnostní kamery restaurace v Ostrově

 

 V červenci zase host v restauraci v Rychnově nad Kněžnou zastřelil svoji manželku, která se s ním plánovala rozvést.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK, Policie České republiky

Fotografie: Ilustrační pod licencí C00, Policie České republiky

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.