gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Poslední večeře princezny Diany

Poslední večeře princezny Diany

V sobotu to bude už 22 let ode dne, kdy v Paříži tragicky zemřela princezna Diana, někdejší členka britské královské rodiny, bývalá manželka korunního prince Charlese a matka princů Williama a Harryho.

 

Princezna utrpěla těžká zranění při autonehodě, ke které došlo 31. srpna 1997 zhruba 23 minut po půlnoci, když její luxusní Mercedes z hotelu Ritz s podnapilým řidičem za volantem a pronásledovaný paparazzi na skútrech narazil do betonového pilíře tunelu pod mostem Pont de l'Alma. 

 

Princezna Diana tančí, Ilustrační fotografie

 

Od té doby se vynořila spousta morbidních detailů o posledních okamžicích života princezny i jejího milence Dodyho Fayeda a také mnoho spikleneckých teorií. Lady Diana budila vzrušení a pozornost u publika na celém světě už v době, kdy žila, ale její smrt vyvolala doslova hysterické reakce a globální média (včetně GastroJobs.cz) o ní nepřestávají informovat dodnes.

 

Pro nás je zajímavá skutečnost, že otec Dianina přítele, egyptský obchodník Mohamed Fayed, v inkriminované době vlastnil legendární pařížský hotel Ritz. Princezna s přítelem do hotelu přijeli 30. srpna 1997 odpoledne, vešli vchodem pro personál, aby unikli fotografům, a ubytovali se v Císařském apartmá. Dody Fayed potom hotel krátce opustil, aby v klenotnictví Repossi zakoupil snubní prsteny. Údajně ten den hodlal princeznu požádat o ruku.

 

Ritz Paris, Ilustrační fotografie

 

Večer Fayed a Diana odjeli do Dodyho soukromé rezidence nedaleko Vítězného oblouku, ale do Ritzu se pak ještě vrátili, a to na večeři v proslulé hotelové restauraci L'Espadon, vedené tehdy šéfkuchařem Michelem Rothem. Objednali si, ale Fayed se nemohl zbavit dojmu, že mezi ostatními hosty se skrývají novináři v přestrojení. Pár si teda nakonec nechal odnést jídlo na pokoj. 

 

Lady Diana pochopitelně nevěděla, že se jedná o její poslední dejeneur, jinak by si určitě smsla na něčem opulentnějším. A tak, zatímco si její hotelový řidič v baru dopřával koktejl svých antidepresiv, piva a whisky, princeznino menu sestávalo z následujících položek:

 

Mořský jazyk Dover

Zeleninová tempura

Omeleta s houbami a chřestem

 

Omeleta s houbami a chřestem, Ilustrační obrázek

 

Ale to už to měla za pár.

 

A jaké z toho plyne ponaučení? Užívejte si každé jídlo, jako kdyby mělo být vaším posledním!

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: Wikipedia, USA Today

Fotografie: Ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.