gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Nový minihotel dnes otevřel na pražském letišti

Nový minihotel dnes otevřel na pražském letišti

Pražské letiště dnes otevřelo nový hotel AeroRooms, který se nachází přímo v prostorách letiště mezi oběma terminály. Hotel, do něhož letiště investovalo zhruba 14 milionů korun, má 14 pokojů. Ty jsou určeny jak pro tranzitní cestující, tak pro klienty, kteří chtějí využít ubytování v blízkosti terminálů. Letiště zároveň začalo s rekonstrukcí letištních salonků za několik desítek milionů korun. Dnes hotel zástupci letiště představili novinářům. Hotel i navýšení kapacity salonků by měly zvýšit výnosy z neleteckého obchodu a vyrovnat tržby z leteckých služeb.

 

V současnosti neletecké výnosy, kam patří příjmy z parkování, provozu a pronájmu komerčních zón a prémiových služeb, jako je například právě provoz salonků, tvoří přibližně třetinu celkových tržeb letiště. Loni neletecké příjmy činily 2,5 miliardy korun, přibližně o 200 milionů Kč meziročně více. K navýšení tržeb na úroveň leteckého obchodu by měl přispět nový hotel a také navýšení kapacity salonků.

 

Pražské letiště dnes otevřelo nový hotel AeroRooms

 

Nový hotel vznikl přestavbou bývalého volnočasového prostoru, ve kterém bylo osm pokojů výhradně pro cestující s navazujícím letem. Nyní podobné omezení pro ubytování není, hotel je přístupný z veřejné i neveřejné části letiště. "Projektem nového hotelu AeroRooms reagujeme na stále rostoucí počet odbavených cestujících a také na měnící se strukturu potenciálních zákazníků. Hotel má primárně navýšit kapacity ubytovacích služeb letiště, zkvalitnit je a zpřístupnit mnohem širšímu okruhu cestujících," řekl výkonný ředitel neleteckého obchodu letiště Jiří Petržilka.

 

Pražské letiště dnes otevřelo nový hotel AeroRooms

 

Základní cena ubytování je 1999 korun za noc, přičemž hotel je otevřený nepřetržitě. Zájemci si ovšem musí pokoj zarezervovat předem na internetu.

 

Letiště také zahájilo rekonstrukci letištních salonků, po níž by se měla zvýšit jejich kapacita. V posledních dvou letech podle letiště vzrostl zájem o salonky o 24 procent a jejich využití je nyní na hraně jejich kapacity. Na letišti jsou tři salonky, jeden byl zmodernizován už vloni, další budou dokončeny v roce 2020 a 2021. Další rozšiřování těchto služeb bude podle Petržilky možné už pouze mimo prostory letiště.

 

Pražské letiště dnes otevřelo nový hotel AeroRooms

 

Letiště Václava Havla v Praze v letošním prvním pololetí odbavilo více než 7,84 milionu cestujících, což je meziroční nárůst o pět procent. Letiště je už na hraně své kapacity. V budoucnu ji chce navýšit investicemi za zhruba 27 miliard korun. Jde zejména o výstavbu nové paralelní ranveje a rozšíření terminálu 2.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: Letiště Praha

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.