Tradiční lanýžové hody v Bellevue
V restauraci Bellevue bude listopad opět patřit lanýžům. Konkrétně od 19. do 30. listopadu mohou hosté ochutnat vybrané speciality s touto delikatesou. Menu doplní kvalitní italská vína z vinařství Schiavenza a Marchesi di Gresy.
Lanýžové hody v Bellevue patří k dlouhodobé tradici a ani letos v listopadu nebudou hosté zklamaní. Restaurace tuto vzácnou houbu s typickou chutí i vůní dováží z jedné z nejvyhlášenějších lokalit – italského Piemonte. Lanýž je po kaviáru nejdražší gastropotravinou a sklízet je lze pouze v aktuálním období, od října do konce ledna. Na menu se objeví obě její varianty – typická černá lanýž i vzácnější a aromatičtější bílá.
Kuchaři v Bellevue vsadili na oblíbené lanýžové pokrmy. Hodování začíná míchanými vejci s hoblinkami bílého lanýže. Hlavní chody příkladně odráží fakt, že lanýže jsou skvěle kombinovatelné s jakýmkoliv druhem masa, stejně jako vegetariánskými pokrmy. Vyzkoušet můžete hovězí carne cruda s černým lanýžem, rizoto s mořským ďasem a černým lanýžem či telecí svíčkovou s topinamburovým pyré, lanýžovou omáčkou a bílým lanýžem. Pro vegetariány jsou poté připraveny tajarin těstoviny a všichni si mohou vychutnat sladkou tečku v podobě lískooříškového semifreda s lanýžovým lehkým vyšlehaným krémem zvaným zabaione.
Šestichodové lanýžové menu si můžete užít s párováním vína hned ze dvou vinařství. První týden od 19. do 24. listopadu si budete moct lanýžové pokrmy vychutnat ve spojení s víny z vinařství Schivenza. Dva večery (19. a 20. 11.) bude přítomen také jejich vinař Walter Anselma, jenž všem hostům obohatí gurmánský zážitek o nespočet zajímavých informací vážících se k párování lanýžů a vína. V dalším týdnu od 25. do 30. listopadu se o slovo přihlásí víno od Marchesi di Gresy přímo z Piemonte. Jejich vinař Jeffrey Chilcott bude zákazníkům k dispozici u večeře 25. a 26. 11.
Nezmeškejte letošní lanýžové hody v Bellevue a rezervujte si svůj stůl v termínu od 19. do 30. listopadu.
Lanýžové menu Bellevue 19.-30. listopadu 2019
Míchaná vejce, bílé lanýže
Hovězí carne cruda, černé lanýže
Tajarin těstoviny, bílé lanýže
Mořský ďas, rizoto, černé lanýže
Telecí svíčková, foie gras, topinamburové pyré, lanýžová omáčka, bílé lanýže
Lískooříškové semifredo, lanýžový zabaione
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj, fotografie: restaurace Believe
Chtěli byste pracovat v týmu restaurace Bellevue, v některém z jejích sesterských podniků (V Zátiší, Mlýnec, Žofín Garden), ve firemních a byznysových kantýnách nebo pro Zátiší Catering ze stejné skupiny? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.