gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

CROSSOVER - nové menu pražského Mandarinu

CROSSOVER - nové menu pražského Mandarinu

Pražský hotel Mandarin Oriental, Prague na začátku listopadu představil zbrusu nové menu CROSSOVER by SPICES, za nímž stojí Stephen Senewiratne, šéfkuchař restaurace Spices. V prostorách vinného sklepa se hostům díky spojení prvotřídních ingrediencí a chutí dostane luxusního gastronomického zážitku.  

 

Název CROSSOVER nového menu vychází z konceptu všech pokrmů. Jednotlivé chody jsou vytvořeny z maximálně pěti surovin, které se při podávání dohromady dokonale propojí a vytvoří nezapomenutelný zážitek, který baví svou neotřelou chutí. CROSSOVER reflektuje kreativního ducha šéfkuchaře Stephena Senewiratne, který klade důraz i na minimalistický design jídel. 

 

Historický vinný sklep hotelu Mandarin Oriental Prague

 

Z nového menu Crossover by Spices

 

Stephen Senewiratne, šéfkuchař restaurace Spices, o svém nápadu říká: "Nechtěl jsem, aby bylo nové menu vnímáno jako asijské. CROSSOVER by SPICES využívá surovin z celého světa. Některé jsou naprosto běžné a k dostání v České republice, a některé doslova hrají exotikou. Kouzlo menu spočívá v překvapivých kombinacích, které spolu skvělé fungují. Na své si přijdou milovníci masa, zeleniny, ale i sladkého.“

 

Stephen Senewiratne, šéfkuchař restaurace Spices

 

Z nového menu Crossover by Spices

 

Hosté budou mít na výběr ze čtyř předkrmů, dvou polévek, čtyř hlavních chodů a třech dezertů. Zajímavé jsou i svými názvy, které odráží Stephenovu uměleckou duši. "Chtěl jsem, aby měl host možnost pustit uzdu své fantazii, jakmile si přečte název chodu. Vnímám návštěvu restaurace jako komplexní zážitek a chci, aby si ho užili i naši hosté,“ vysvětluje zajímavý původ názvů Stephen. Čekají na vás tak chody jako ″Orange″, ″T2″, či ″Nuttiness″ a další.  

 

Z nového menu Crossover by Spices

 

Z nového menu Crossover by Spices

 

Celé menu svými signature koktejly doprovodí barman Vladimír David a unikátní zážitek z jídla doplní prostředí, ve kterém se CROSSOVER servíruje. Historický vinný sklep ukrytý v prostorách pod restaurací, jenž byl využíván dominikánskými mnichy již ve 14. století, dotváří celou atmosféru.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: hotel Mandarin Oriental, Prague

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.