gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Junioři přivezli ze Slovinska prvenství

Junioři přivezli ze Slovinska prvenství

Juniorský národní tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR získal stříbrné ocenění na 66. ročníku Mezinárodní výstavy a konference pro pohostinství a turismus, která se konala ve dnech 11.–13. 11. 2019 ve slovinské Ljubljani.

 

V rámci této prestižní akce pořádal Slovinský svaz kuchařů několik soutěží, které probíhaly po celou dobu konferencí a workshopů. Náš juniorský tým se přihlásil do kategorie "Chef´s Table“, která patřila podle zadání mezi nejsložitější, a to nejen pro svůj rozsah zadání, ale i množství inventáře a surovin, které bylo třeba do Slovinska dovézt.

 

Zadání kategorie bylo velmi podobné seniorskému, jak se dá očekávat na blížící se kuchařské olympiádě IKA 2020. Junioři ovšem právě chtěli vyzkoušet jiné prostředí, kde se museli vypořádat s velmi malým prostorem na přípravu, vařením velkého množství výrobků a následným výdejem pro komisaře a hosty.

 

Juniorský národní tým AKC ČŘ

 

Po velkých nervech čeští junioři soutěžní úkol splnili v pětihodinovém limitu a kapitán soutěžního týmu Vojtěch Petržela skvěle odprezentoval celé menu. Tato cenná zkušenost i rady soutěžních komisařů budou výraznou inspirací v přípravě a trénincích na další soutěže, včetně už zmíněné kuchařské olympiády.

 

Na závěrečném slavnostním vyhodnocení byl Juniorský národní tým AKC ČR ohodnocen stříbrnou medailí a prvním místem v uvedené kategorii. Gratulujeme!

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.