gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Tři zlaté lvy tentokrát získalo 22 restaurací

Tři zlaté lvy tentokrát získalo 22 restaurací

ČTK: Nakladatelství Toplife Czech dnes vyznamenalo, stejně jako loni, 22 českých restaurací třemi zlatými lvy. Nově je mezi nimi Field, George Prime Steak a La Degustation Bohême Bourgeoise. Naopak si pohoršily restaurace Aromi, Augustine Restaurant a Grand Cru Restaurant. Výsledky dnes vyhlásili organizátoři soutěže v Paspově sále na Smíchově.

 

Podruhé tak bylo vyhlášení hodnocení, kdy více než 60 inspektorů z řad manažerů, lékařů nebo advokátů ochutnávalo jídla v těchto podnicích po celý rok, veřejné. Dřívější čtyři ročníky vycházely pouze v knihách v nakladatelství.

 

Personál restaurace Field

 

Autoři ocenění se nechali inspirovat francouzským světoznámým hodnocením michelinskými hvězdami. Pro příští rok získalo 106 restaurací alespoň jednoho lva, hodnocení tří lvů, což by mělo být zárukou neobyčejného zážitku, má pak 22 podniků. Jeden lev avizuje výbornou kuchyni, dva vrcholnou gastronomii.

 

Interiér restaurace George's Prime Steak

 

Nejvyšší ocenění tak obhájilo 18 restaurací, hlavně z Prahy. Jsou to Alcron, Bellevue, Coda, Francouzská restaurace Art Nouveau, Kampa park, La Finestra in Cucina, La Veranda, Oblaca, Paloma Průhonice, Piano Nobile, Salabka Restaurant, Sarah Bernhardt Restaurant, SOHO, Terasa u Zlaté studně, U malířů 1543, V Zátiší, Zdenek's Oyster Bar a Zlatá Praha.

 

Restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise

 

"Ne všechny lvy jsou stejně zasloužené," okomentoval pro ČTK šéfredaktor časopisu Beverage & Gastronomy Ján Chovanec. Porovnávat prakticky neporovnatelné restaurace La Degustation Bohême Bourgeoises a například U malířů 1543 je podle něj do budoucna pro tuto soutěž velmi nevýhodné, bylo by potřeba mít více kategorií.

 

Autoři ocenění se nechali inspirovat francouzským světoznámým hodnocením michelinskými hvězdami

 

Na metodice se podle organizátorů podíleli odborníci, například z řad učitelů z hotelových škol. Ti ale, jak již dříve řekl Václav Budinský z nakladatelství, často na degustace ze svých platů nemají dostatek peněz. Nově se vyhlašovala také anketa Nejlepší šéfkuchař, ve které vyhrál Radek Kašpárek z Fieldu.

 

Nakladatelství TopLife Czech se zaměřuje na vydávání titulů orientovaných na gastronomii a životní styl.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: weby jednotlivých restaurací

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.