Mlýnec - starý známý s novou tváří
Když restaurace Mlýnec na pražské Novotného lávce v roce 2000 otevírala, stála nejprve trochu ve stínu svých starších sester v rámci Zátiší Group. Marek Purkart (první český šéfkuchař, který obdržel ocenění Michelin Bib - tedy výjimečná kvalita za dobrou cenu) se svým týmem neměl lehký úkol…
Praha sice právě zažívala turistický boom, ale konkurenční podniky rostly jako houby po dešti a navíc přišla rána v podobě katastrofální velké vody v roce 2002. Vltava tehdy restaurací doslova prolétla skrz naskrz. Tým Mlýnce se ale nevzdal, po povodních otevřel v novém, moderním hávu a, jako jeden z prvních u nás, s konceptem fusion cuisine. Rychle si získal oblibu spolu se smrští nadšených recenzí.
Restaurace Mlýnec - současná podoba
Dnes si českou gastronomickou scénu bez Mlýnce nedovedeme představit. Jeho příjemná atmosféra, špičkové pokrmy moderní české kuchyně připravované pod taktovkou šéfkuchaře Marka Šády, bezchybná práce přívětivé obsluhy, hostesek, manažera i dalších, komorní terasa s jedinečným výhledem na Karlův most a přijatelné ceny - to všechno dohromady připomíná dokonale promazaný stroj, jehož výkon je opravdu těžké ve všech jednotlivých detailech současně překonat.
Restaurace Mlýnec - vizualizace nového vzhledu
Jak už jsme ale u restaurací Zátiší Group zvyklí, nezůstávají stát na místě. Dveře restaurace Mlýnec se proto v lednu uzavřely a za nimi probíhá kompletní rekonstrukce. Na základě návrhu designéra Pavla Kříže ze studia Komplits (má na svědomí mimo jiné podobu olomoucké Entrée) vzniká zcela nový interiér. Hotovo má být do konce měsíce a podle vizualizací se opravdu máme na co těšit!
Restaurace Mlýnec - valentýnské menu (červená řepa)
Nový nebude jen interiér, ale samozřejmě také menu. Head Chef Dušan Galbavý ho sice koncipoval jako valentýnské, ale bude v nabídce po celý únor, takže vychutnat v Mlýnci si ho bude moci každý - ať už je zamilovaný, nebo se třeba zrovna rozvádí.
Restaurace Mlýnec - valentýnské menu (jeseter)
Jako předkrm dostane tatarák z červené řepy se sardinkami a ananasem na kari. Hlavní chody budou na výběr dva: buď jeseter s batáty, zázvorem a limetkovou pěnou, nebo maso z daňka s černým kořenem, kadeřávkem a pomerančovou omáčkou. Celé menu jako sladká tečka zakončí pistácie s malinami, karamelem a čokoládou. Tříchodové menu vyjde na 1390 korun, vinný doprovod (sklenka vybraného vína ke každému chodu) na 790. Nemůžeme se dočkat!
Restaurace Mlýnec - valentýnské menu (pistácie)