Sváteční menu v Mlýnci nabídne kroupy, kapra i štolu
Chutě Vánoc dorazily také do Mlýnce. Sváteční menu šéfkuchaře Vladimíra Vaníčka si zde můžete vychutnat po celý prosinec. Těšit se můžete na netradiční pojetí kapra, candáta, kroupy s houbami či vánoční štolu.
Šéfkuchař Vladimír Vaníček rád pracuje se surovinami od českých farmářů a přetváří je v lahodné umělecké skvosty. Neváhá je však doplnit světovými specialitami. Na prosinec připravil speciální čtyřchodové menu inspirované Vánocemi i sezonními lahůdkami. Těšit se můžete na variaci krup s houbami a lanýžem. Kapra nevšedně doplněného vejcem, koprem a středomořským sušeným kaviárem battarga, který mu dodá lehce mořskou příchuť a hlavně vůni. Nebo můžete zvolit candáta s vlažným bramborovým salátem a granátovým jablkem. Na závěr se podává vánoční štola s mléčným chipsem.
Pokud nepatříte mezi milovníky ryb, vybírat můžete i ze stálého menu. Kei stálicím patří zauzený tatarák s jemnou kouřovou vůní, černým česnekem a citrusem yuzu, teplé kachní foie gras s pistáciemi, telecí filet mignon v trojobalu s fialovými brambory nebo smažený teplý čokoládový fondant.
Užijte si prosinec v klidu a pohodě se svými blízkými a vyrazte do Mlýnce objevit chutě Vánoc.
Prosincové menu v Mlýnci
kroupy, houby, žloutek, lanýž, kerblík
bio vejce, kapr, kopr, mandle, bottarga
candát, vlažný bramborový salát, zelí, libeček, granátové jablko
vánoční štola, lískový ořech, nugát, grep, mléčný chips
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj, fotohrafie: restaurace Mlýnec
Chtěli byste pracovat v přátelském týmu restaurace Mlýnec, v některém z jejích sesterských podniků (Bellevue, V Zátiší, Žofín Garden), ve firemních a byznysových kantýnách nebo pro Zátiší Catering ze stejné skupiny? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.