gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

11. ročník Grand Restaurant Festivalu je tu

11. ročník Grand Restaurant Festivalu je tu

Včera začal Maurerův Grand Restaurant Festival, letošní 11. ročník bude ve znamení sci-fi. Šéfkuchaři při přípravě pokrmů budou například používat tzv. 'suroviny budoucnosti', které mají větší obsah zdraví prospěšných látek. 

 

Do konce února nabídne 89 restaurací v celém Česku zvýhodněná degustační menu. Jde o jeden z největších českých gastronomických festivalů, loni se prodalo skoro 39.000 degustačních menu. ČTK to včera za organizátory sdělil Petr John.

 

Restaurace CottoCrudo, Four Seasons Hotel Praha

 

Naprostá většina zákazníků si kupuje tříchodová menu za 700 korun, dodal John. Podle něj se jich letos zatím prodalo zhruba 22.000, ale očekává se podobný výsledek jako loni. Z nejlepších deseti restaurací Maurerova výběru jsou podle něj ještě místa v restauracích CottoCrudo (v pražském hozelu Four Seasons), Chateau Mcely a Piano Nobile.

 

Patrik Bečvář, šéfkuchař Francouzské restaurace v Obecním domě

 

"Šéfkuchaři se inspirují v mnoha směrech. Hojně používají 'suroviny budoucnosti', super-potraviny, které mají větší obsah zdraví prospěšných látek. Jsou to kupříkladu mořské i sladkovodní řasy, hmyz, naklíčené bylinky, fermentovaná zelenina," uvedl John.

 

Grandrestaurant,, Grandhotel Pupp Karlovy Vary

 

Vítězem loňského 24. ročníku ankety Maurerův výběr Grand Restaurant se stala pražská Bellevue. Předchozí vítěz - restaurace Terasa U Zlaté studně - se loni mezi deset nejlepších restaurací nedostal.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: weby jednotlivců zúčastnených restaurací

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.