gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Masopustní hody v "home by UNIC"

Masopustní hody v "home by UNIC"

Pořádnou inspiraci českou tradiční kuchyní nezapřou vepřové hody v restauraci "home by UNIC“ čtyřhvězdičkového pražského hotelu Unic. Tentokrát v konceptu podle kategorií “Jezero a řeka”, “Statek” nebo “Les a louka” zcela jasně zvítězil “Statek” a šéfkuchař Petr Šmrha dotáhl české klasické pochoutky z vepřového do naprosté dokonalosti. Menu bude k dispozici v době masopustu, tedy v první polovině února.

 

Amuse bouche, tedy jakousi předkrmovou “jednohubku“, tvoří duo škvarkové pomazánky a soleného sádla s cibulkou a jako předkrm Petr Šmrha připravil terinu z vepřových oušek se sušeným bokem a nakládanou zeleninou.

 

home by UNIC

 

Polévkou, která nesmí při vepřových hodech chybět, je klasická krvavá polévka neboli “prdelačka“ s kroupami, majoránkou a česnekem. Následuje teplý předkrm, a to selečí brzlík, švestky, celer a karotka.

 

home by UNIC

 

Jako hlavní chody následuje “trojboj“ jelítka, jitrnice a vepřového boku se zelňáky a kyselým zelím, pečené koleno na cideru s křenem, mačkanými bramborami a domácí hořčicí a nakonec guláš z vepřových líček na černém pivu a s chlebovým knedlíkem. A tentokrát samozřejmě je nejlepší vše doplnit dobrým českým pivem!

 

Vepřové hody v restauraci “home by UNIC”

1.-13. února 2018

Amuse bouche

Škvarková pomazánka/solené sádlo

Předkrm

Terina z vepřových oušek, sulc, sušený bok, nakládaná zelenina

Polévka

Krvavá polévka, kroupy, majoránka, česnek

Teplý předkrm

Selečí brzlík, švestky, celer, karotka

Hlavní jídla

Jelítko, jitrnice, pečený bok, zelňáky, kysané zelí

Pečené koleno, cider, křen, mačkané brambory, domácí hořčice

Guláš z vepřových líček, černé pivo, chlebový knedlík

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.