Masopustní hody v "home by UNIC"
Pořádnou inspiraci českou tradiční kuchyní nezapřou vepřové hody v restauraci "home by UNIC“ čtyřhvězdičkového pražského hotelu Unic. Tentokrát v konceptu podle kategorií “Jezero a řeka”, “Statek” nebo “Les a louka” zcela jasně zvítězil “Statek” a šéfkuchař Petr Šmrha dotáhl české klasické pochoutky z vepřového do naprosté dokonalosti. Menu bude k dispozici v době masopustu, tedy v první polovině února.
Amuse bouche, tedy jakousi předkrmovou “jednohubku“, tvoří duo škvarkové pomazánky a soleného sádla s cibulkou a jako předkrm Petr Šmrha připravil terinu z vepřových oušek se sušeným bokem a nakládanou zeleninou.
Polévkou, která nesmí při vepřových hodech chybět, je klasická krvavá polévka neboli “prdelačka“ s kroupami, majoránkou a česnekem. Následuje teplý předkrm, a to selečí brzlík, švestky, celer a karotka.
Jako hlavní chody následuje “trojboj“ jelítka, jitrnice a vepřového boku se zelňáky a kyselým zelím, pečené koleno na cideru s křenem, mačkanými bramborami a domácí hořčicí a nakonec guláš z vepřových líček na černém pivu a s chlebovým knedlíkem. A tentokrát samozřejmě je nejlepší vše doplnit dobrým českým pivem!
Vepřové hody v restauraci “home by UNIC”
1.-13. února 2018
Amuse bouche
Škvarková pomazánka/solené sádlo
Předkrm
Terina z vepřových oušek, sulc, sušený bok, nakládaná zelenina
Polévka
Krvavá polévka, kroupy, majoránka, česnek
Teplý předkrm
Selečí brzlík, švestky, celer, karotka
Hlavní jídla
Jelítko, jitrnice, pečený bok, zelňáky, kysané zelí
Pečené koleno, cider, křen, mačkané brambory, domácí hořčice
Guláš z vepřových líček, černé pivo, chlebový knedlík