gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Švédské restaurace zůstávají otevřené

Švédské restaurace zůstávají otevřené

ČTK: Švédsko nadále pokračuje v umírněnější cestě boje s koronavirem, než po jaké se vydala většina evropských zemí. Restaurace, kavárny a hospody v této skandinávské zemi zůstanou otevřené, obslouženi ale nově budou jen hosté sedící u stolu. Dnes to podle agentury DPA oznámila švédská ministryně sociálních věcí Lena Hallengrenová.

 

Nové opatření znamená, že u baru si prozatím nápoj či jídlo nikdo nedá, to bude možné výhradně u stolu. Bufety či výdeje jídla s sebou ovlivněny nijak nebudou.

 

Restaurace ve Stockholmu, ilustrační fotografie

 

Švédsko také nadále nechává otevřené základní školy a školky, které jiné evropské státy uzavřely, případně jejich provoz omezily.

 

Šéf švédského úřadu národního zdraví Johan Carlson na dnešní tiskové konferenci prohlásil, že pozastavení výuky není v současné situaci aktuálním tématem. Naopak střední školy, učiliště a univerzity jsou uzavřené a výuka pokračuje dálkově.

 

Stockholm, ilustrační fotografie

 

Švédsko k dnešku evidovalo 2272 případů nákazy, 36 lidí dosud infekci podlehlo.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.