gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Č. Krumlov odpustí poplatky za předzahrádky

Č. Krumlov odpustí poplatky za předzahrádky

ČTK: Český Krumlov odpustí restauracím do srpna poplatky za předzahrádky. Chce tak pomoci podnikatelům, na něž dopadla omezení v souvislosti s koronavirem, a podpořit návrat turistů do města. V rozpočtu města to bude výpadek příjmů asi tři miliony Kč. ČTK to dnes řekl místostarosta Josef Hermann (KDU-ČSL).

 

Krumlovští podnikatelé nebudou do konce srpna platit za předzahrádky ani za reklamy na nich umístěné. "Nabídneme jim to na prázdninové měsíce, aby měli možnost se vzpamatovat. Chceme tak podpořit návrat turistů do Českého Krumlova," řekl místostarosta.

 

Český Krumlov, ilustrační fotografie

 

Přímé podpory podnikatelům zatím radnice nenavrhla. O odpouštění nájmů rozhodne až v polovině roku, kdy bude zřejmé, jak epidemie na podnikatele dopadla a jaká bude státní podpora. "K nějakému odpouštění přistoupíme. Domníváme se ale, že pokud podporujeme, máme podporovat cíleně, a ne plošně," řekl místostarosta.

 

Český Krumlov, ilustrační fotografie

 

Podnikatele podpoří i jiná jihočeská města. Tábor spolkům, OSVČ i podnikatelům, kteří mají do deseti zaměstnanců a roční obrat do 15 milionů Kč, dá dar 5000 Kč. Odpustí jedno nájemné těm, kteří podnikají v městských prostorách. Organizuje i sbírku, jejíž výtěžek předá zdravotníkům a sociálním zařízením. ČTK to řekl mluvčí radnice Luboš Dvořák. Do šesti splátek si mohou lidé rozložit nájemné v městských bytech za březen a duben, do konce září odložila radnice splatnost poplatků za psy a odpad. Tábor promine i poplatek za zábor veřejného prostranství kulturním akcím.

 

Písek, ilustrační fotografie

 

Písek vyčlenil na pomoc obyvatelům 20 milionů korun. Podpoří i spolky nebo sportovní organizace. Podnikatelům, kteří mají do deseti zaměstnanců, přispěje na každého zaměstnance 10.000 korun, stejnou částkou podpoří OSVČ. Město také částečně nebo úplně odpustí nájemné podnikatelům. Strakonice snížily nájemné za druhé letošní čtvrtletí podnikatelům o 50 až 100 procent. Prachatice těm, kteří podnikají v městských prostorách a museli kvůli vládním omezením zavřít, odpustily nájemné, ostatním ho odložily. ČTK to řekl starosta Martin Malý (Nezávislí).

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.