Gastro Is Not Dead

ClouDesign

EcoKrabicky

Až čtvrtina restaurací zatím neotevřela

Až čtvrtina restaurací zatím neotevřela

V pondělí 25. května se pro 73 dnech znovu otevřely vnitřní prostory restaurací, bister a barů. Čtvrtina podniků ale  zůstala uzavřená, jak vyplývá z dat společnosti Storyous, která dodává pokladní systémy do 3 000 podniků v Česku.

 

“Vnitřní prostory v pondělí 25. května otevřelo prakticky stejné množství restaurací jako v pátek. To znamená, že k provozovnám, které už vydávaly jídlo a pití s sebou, nikdo další nepřibyl. Je tak možné, že  čtvrtina restaurací už vůbec neotevře,” upozorňuje Igor Třeslín, ředitel společnosti Storyous, a dodává, že  současné průměrné denní tržby se pohybují pouze na úrovni 62 % v porovnání s únorem.

 

Prázdná restaurace, ilustrační fotografie

 

Jeden z důvodů, proč restaurace vykazují nízké zisky, je obava hostů navštěvovat restaurace. “Z našich průzkumů vyplývá, že až třetina lidí má kvůli strachu z nákazy koronavirem obavy chodit do restaurací,” komentuje data z restaurací Igor Třeslín. Právě z toho důvodu vznikl společný projekt Restu, Makra Cash & Carry a OneMenuQR od Storyous – Bezpečná restaurace. Ten sdružuje podniky, které se zavázaly dodržovat předepsané hygienické standardy, jako je například vzdálenost minimálně jeden a půl metru mezi stoly, vyznačený prostor pro čekání hostů nebo také možnost bezkontaktní platby. Samozřejmostí je dezinfekce míst po každém hostovi, ochrana personálu a pravidelné měření teploty.

 

Prázdná restaurace, ilustrační fotografie

 

Vyhledávač společnosti Restu od 20. května umožňuje ve svých aplikacích a na webu filtrovat ty restaurace, která tato pravidla dodržují.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: Storyous

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.