gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Brno upravilo vyhlášku o nočním popíjení

Brno upravilo vyhlášku o nočním popíjení

Brno má novou vyhlášku, která reguluje popíjení alkoholu v ulicích a v parcích. Velkou většinou ji dnes schválili zastupitelé. Na místech v centru města je možné zůstávat na restaurační zahrádce a v jejím blízkém okolí do půlnoci a v parcích lze popíjet do 22:00, schválili dnes zastupitelé. 

 

Úprava navazuje na květnovou novelu vyhlášky, která měla vrátit do centra města život poté, co kvůli covidu-19 zmizel a restaurace měly problém přežít. Lidé však ani teď nesmějí narušovat veřejný pořádek či noční klid.

 

Brno, ilustrační fotografie

 

Změnou ve srovnání s novelizovanou vyhláškou jsou novinky pro pořadatele akcí, které se konají na veřejném prostranství. "Dosud museli pořadatelé žádat o výjimku a akce byla výslovně uvedena v příloze vyhlášky. Vzhledem k tomu, že v současnosti jsou stále populárnější festivaly a další akce v ulicích, jeví se toto řešení jako neefektivní. Výjimku pro konzumaci alkoholu na akcích jsme proto stanovili obecně přímo v těle vyhlášky," uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

 

I po uvolnění pravidel pro popíjení alkoholu na veřejnosti mimo restaurační zahrádky ale platí, že lidé nesmí popíjet v blízkosti dětských hřišť a pískovišť, na zastávkách a ostrůvcích hromadné dopravy, u škol, nemocnic a v okolí vstupu do kostelů, hřbitovů a nákupních středisek. Vzdálenost od těchto objektů se však ve většině případů snížila z 50 metrů na 20 metrů, a to kvůli tomu, že dvacetimetrová vzdálenost je lépe odhadnutelná. Padesátimetrová často zasahovala i do dalších ulic a provozovatelé hospod neměli podle důvodové zprávy někdy ani tušení, že vyhlášku porušují.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.