gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Concours Mondial de Bruxelles poprvé u nás

Concours Mondial de Bruxelles poprvé u nás

Více než 250 odborníků ze 46 zemí bude příští víkend na brněnském výstavišti hodnotit 8500 vzorků vín z celého světa. Přijedou na 27. ročník putovní mezinárodní soutěže Concours Mondial de Bruxelles, kterou bude poprvé hostit Česká republika. Podrobnosti o letošním ročníku zveřejnil v tiskové zprávě Vinařský fond, který se na pořádání akce v Brně podílí.

 

Původně se prestižní soutěž měla konat na přelomu dubna a května, kvůli pandemii koronaviru byl ale termín přesunut na podzim. Při degustaci v 55 komisích budou navíc platit zvýšená hygienická opatření.

 

Víno, ilustrační fotografie

 

"Po několikaleté snaze se podařilo, že Jihomoravský kraj může být hostitelem Concours Mondial de Bruxelles. Bohužel, celý proces příprav i samotné konání zkomplikovala pandemie koronaviru. Ale jsem přesvědčen, že i přesto se nám díky této prestižní akci podaří zařadit mezi světové vinařské špičky a jako spoluorganizátoři uděláme maximum pro její hladký průběh a spokojenost všech účastníků," uvedl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

 

Přestože akce není přístupná veřejnosti, podle odborníků přispěje ke zviditelnění Česka na mapě významných producentů vína.

 

Brno, ilustrační fotografie

 

"To, že se akce koná na našem území, pomůže rozšířit a zvýšit známost kvality vín z Moravy a Čech, nejen v naší zemi, ale také po celém světě. Členy komisí jsou z velké části novináři z odborných periodik, což pro Českou republiku znamená reklamu na světovém vinařském trhu," uvedl ředitel Vinařského fondu Jaroslav Machovec.

 

To zas bude v álejích nablito

 

Mezinárodní soutěž vín Concours Mondial de Bruxelles se poprvé uskutečnila v roce 1994. V prvních letech se hodnocení konalo v Bruselu, v roce 2006 začalo být místo hodnocení putovní mezi významnými vinařskými regiony Evropy. Uskutečnilo se například v Plovdivu (Bulharsko), v Jesolu (Itálie), Guimares (Portugalsko), Luxemburku (Lucembursko), Bratislavě nebo v Aiglé (Švýcarsko).

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.