Show "Malého šéfkuchaře" poprvé u nás
Le Petit Chef, nejmenší kuchař na světě, se poprvé představí v Praze v restauraci The Able Butcher, v hotelu Hilton Prague. Tato malá animovaná postavička je vysoká jen 58 mm a už nevyroste.
Le Petit Chef "ožívá“ technologií vyvinutou belgickou společností. Tento inovativní kulinářský zážitek přináší pomocí 3D projekce příběh malého animovaného kuchaře na talířích hostů, kde před nimi "vaří“ své jídlo. S pomocí projektorů se jídelní stůl promění v pohlcující divadlo, kde se ubrus, talíře a příbory stávají kulisami a rekvizitami pro hrdinu příběhu, který předvádí svou kulinářskou zdatnost.
Od svého vzniku v roce 2010 se Le Petit Chef stal virální senzací v restauracích po celém světě, od Londýna po Singapur, od Dubaje po Kuala Lumpur. Nyní ho v Praze bude hostovat Hilton Prague v restauraci The Able Butcher.
"Letos, počínaje 7. říjnem, jsem rád, že budeme hostit nejmenšího kuchaře na světě, který po celém světě zaznamenal obrovský úspěch. Je to exkluzivní zážitek v rámci celé České republiky a jsem hrdý na to, že máme výhradní práva na tuto kulinářskou show. Jsem si jist, že všichni naši hosté si tento jedinečný a úžasný zážitek v naší hotelové restauraci užijí,“ řekl Ryan Gauci, manažer hotelu.
Jedinečný zážitek: to nejlepší z divadla a večeře na 2hodinové pohlcující kulinářské cestě. Za 2 190 Kč si každý pochutná na této pětichodové večeři, kterou v zákulisí připravují kuchaři restaurace The Able Butcher. Balíček obsahuje i welcome drink. Je možné si vybrat i prémiovou variantu s vylepšenými ingrediencemi, která stojí 2 960 Kč na osobu, nebo také vegetariánskou variantu za 2 190 Kč. Rezervace na https://lepetitchef.com/prague.
LE PETIT CHEF CLASSIC
2 190 Kč na osobu
Studený předkrm
Burrata, rukolový salát s konfitovanými rajčaty heirloom, mučenkový vinaigrette, pepř Espelette
Teplý předkrm
Jarní kuřátko na hnízdu z bramborové slámy, houby shimeji, chřestové špičky, hráškové pyré, estragonová majonéza
Polévka
Krevetový bisque s filé z parmice červené, a s mušlemi, servírovaný se šafránovými krutony rouille
Hlavní chod
Pomalu pečená česká hovězí svíčková s celerovou kaší, brambory grenaille s bylinkami, sezónní zahradní zelenina, omáčka "Le Petit Chef“
Dezert
Crème brulée s pomerančovou příchutí servírované s kopečkem malinové zmrzliny
LE GRAND CHEF
2 960 Kč na osobu
Studený předkrm
Burrata, rukolový salát s konfitovanými rajčaty heirloom, mučenkový vinaigrette, pepř Espelette
Teplý předkrm
Jarní kuřátko na hnízdu z bramborové slámy, houby shimeji, chřestové špičky, hráškové pyré, estragonová majonéza
Polévka
Bouillabaisse s hřebenatkami, chobotnicí, mušlemi, humrem a mořskými plody, servírovaná se šafránovými krutony Rouille
Hlavní chod
Pomalu pečená Prime AUS hovězí svíčková s celerovou kaší, brambory grenaille s bylinkami, sezónní zahradní zelenina, omáčka "Le Petit Chef“
Dezert
Crème brulée s pomerančovou příchutí servírované s kopečkem malinové zmrzliny
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj, fotografie: Hilton Prague Hotel