Objednáme.eu

Královéhradecká Jachta vyplula

Královéhradecká Jachta vyplula

Síť konceptových restaurací Pilsner Urquell Original Restaurant nově zakotvila v Hradci Králové. V centru města byla pro hosty otevřená zbrusu nová restaurace Jachta. Ta je již jedenatřicátým tuzemským přírůstkem prestižní sítě, jejíž nabídka stojí na špičkovém tankovém ležáku Pilsner Urquell a tradiční české gastronomii.

 

Jachta je první královéhradeckou restaurací sítě Pilsner Urquell Original Restaurant a doplňuje další dvě východočeské provozovny stejného jména, které slouží hostům v Chocni a Litomyšli. Restaurace je umístěna v historickém Adalbertinu, které je jednou z nejznámějších budov v krajském městě.

 

Křest pípy v královéhradecké Jachtě

 

“Koncept restaurací Pilsner Urquell Original Restaurant je reprezentantem špičkového piva a také nejlepších gastronomických tradic a je nám ctí, že jsme první v našem městě i okolí. Naší snahou je zařadit se mezi přední adresy na gastronomické mapě Hradce Králové a celých Čech,” říká majitel Jachty Milan Těšínský.


Jak toho chtějí v Hradci Králové dosáhnout? “Vycházíme z prvorepublikového dřevěného interiéru, do kterého vsazujeme kvalitní gastronomii a servis odpovídající věhlasu hlavního piva, Pilsner Urquell. To vše v historickém centru města pulsujícím životem. Přáním celého týmu restaurace je, aby atmosféra naše hosty odpoutala od každodenních starostí, uvedla je do klidu a pohody, aby si tak mohli patřičně vychutnat legendární ležák z Plzně,” konstatuje Milan Těšínský.

 

Výzdobu restaurace tvoří artefakty a kopie historických originálů

 

Výzdobu restaurace tvoří artefakty a kopie historických originálů. Nechybí obrazy, dobové fotografie, certifikáty, reklamní cedule, které podtrhují bohatou tradici vaření piva v Čechách a proslulost značky Pilsner Urquell. Dominantním prvkem je výčep s měděným krytem, replikou víka pivovarské varné pánve přímo naproti vchodu.

 

Inspirace první republikou je patrná i na jídelním lístku. Staročeská kuchyně je založená na tradičních receptech, které byly doménou našich babiček, ale oslovují i současné generace.

 

Šéfkuchař Jachty Petr Novotným se inspiruje prvorepublikovou kuchyní

 

Restaurace nabízí hostům celkem 150 míst a její součástí je i salonek pro dalších 25 lidí. Otevřeno bude mít sedm dní v týdnu, ve všední dny již od osmi hodin ráno.

Fotografie: Restaurace Jachta Hradec Králové

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.