Nový impuls v Alcronu
Hotel Alcron je stálicí na českém trhu. Žádné místo v České republice v sobě neskýtá více elegance, kvality a vytříbeného vkusu.
Putující pravda, která se stala legendou díky tisícům spokojených klientů, kteří se neustále do vyhlášeného Alcronu vrací. Nemluvě o celebritách, politicích a osobností z celého světa. Všichni z nich cíleně volí právě Alcron.
Tajemství úspěchu je jasné. Když se zaměříme na gastronomickou část hotelu Alcron, je zřejmé, že používá nejkvalitnější suroviny, které jsou dostupné na trhu. Nyní nastává změna a dochází k používání surovin jinak, hlouběji do podstaty. Díky novému šéfkuchaři Lukášovi Hlaváčkovi se mění struktura celého gastronomickému zážitku, jelikož samotný šéfkuchař si bude bourat jednotlivé kusy masa sám a veškeré suroviny bude osobně vybírat s farmáři. Plating není pohádka, ale reálný příběh, kterému nelze neuvěřit. Žádné hlouposti na talíři a nadmíra komponentů. Další devizou je servis, který nemá obdoby, ten zůstává stejný a stále dokonalý. Spojením těchto faktů se stává z hotelu Alcron novodobá must have, neboli kdo nezkusil, jako by nebyl.
Lukáš Hlaváček je dalším následníkem v kuchařské historii, která díky zázemí a pravidlům zrodila hvězdy Pohlreich, Štift nebo Paulus. Všichni tito byli na stejné pozici jako nyní Lukáš a stali se z nich české kuchařské celebrity. Roman Paulus opouští post executive chef po 12 letech a přesouvá se na manažerskou pozici mimo hotel Alcron, avšak stále bude vést alcronské kuchařské kurzy, které mu přirostly k srdci a nadále bude vyhledávat styk s hosty svého kariérně rodného hotelu. Současně poběží také kurzy s Lukáše Hlaváčkem a konečně bude moci být uspokojena dlouholetá vysoká poptávka po kurzech vaření v hotelu Alcron.
Zdálo by se, že Roman odešel bez následníka. Opak je pravdou. Právě on sám dovedl Lukáše zpět "domů“. Lukáš Hlaváček totiž před 7 lety v hotelu Alcron po boku Romana Pauluse začínal. Poté začal sbírat michelinské zkušenosti, které nikdo v České republice v takovém měřítku nemá. V každé ze štací se vypracoval na Chef de Partie či Demi Chef. Neuvěřitelná pokora a šikovnost, jinak to není v lidských silách zvládnutelné v tak krátkém časovém úseku a s tak velikým kariérním postupem. Nejprve Hotel St. James and Club ***** s jednou michelinskou hvězdou po dobu dvou let. Poté opět Londýn, a to The Ledbury s dvěma michelinskými hvězdami, a poslední štací byl rok strávený v Kalifornii v restauraci Meadowood, která se pyšní rovnou třemi michelinskými hvězdami.
Všechny cesty těch nejlepších šéfkuchařů v České republice vedou z hotelu Alcron. Lukáš Hlaváček je mladík, který má za sebou více zahraničních michelinských zkušeností než kdokoliv v tuzemských vodách. Prošel si 1, 2, 3 hvězdami ověnčenými michelinskými restauracemi a vypracoval se od nejnižších pozic po ty nejvyšší. Ve svém věku neuvěřitelné. Nutné zmínit, že nešlo o stáže, ale zaměstnanecké poměry, které Lukáše vedly k praxi, která je více než cokoliv. Má přehled a nastoluje v hotelu Alcron zcela nový ráz.
V současné chvíli jeho domovská restaurace La Rotonde ožívá s novým denním i večerním menu, které je nastoleno pomalu a po jednotlivých položkách. Jeho rukopis je zřejmý a nelze zaměnit. Technologicky dokonalá příprava z těch nejčerstvějších surovin, které nejsou dovážené přes půl světa. "Z předkrmů lze jmenovat artyčok či dýňovou polévku, hlavním chodům vévodí bezpochyby zvěřina či pečený celer. Každý den se nabídka dezertů obměňuje. Zavedl jsem denní nabídku koláčů. A nejsou to ledajaké koláče. Myslím, že hosté budou nadšeni. Celé menu se proměňuje a také celý přístup. S mým příchodem nastává v gastronomii hotelu Alcron zcela jiné smýšlení. Dokonalost na talíři podtržená reálným příběhem, který uchvátí každého. Pohádkám na talíři odzvonilo. Je část žít maximálně a bez ústupků,“ dodává šéfkuchař Lukáš Hlaváček.
Vývoj hotelu Alcron přes známé šéfkuchaře svědčí o tom, že Lukáš Hlaváček je nástupce opravdu zdařilé plejády těch nejlepších u nás. Rozvozy či normální provoz, to vše nyní zastřešuje a fakticky vaří Lukáš, nová krev, která je v našem rybníčku nevídaná. Poděkujme Romanovi, který předává žezlo Lukášovi a pojďme se společně těšit na to, co bude pod taktovkou nového šéfkuchaře v Alcronu vznikat.
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj,fotografie: Alcron Hotel Prague
Chtěli byste se stát součástí týmu v kuchyni legendárního Alcronu, vystavní skříni pražského hotelnictví a gastronomie? Máte štěstí, právě hledají nového kolegu/kolegyni na pozici Chef de Partie! Podrobnosti a formulář pro uchazeče/ky najdete v inzerátu na portálu GastroJobs.cz.