gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Mosaic House Design Hotel komplet v novém

Mosaic House Design Hotel komplet v novém

Mosaic House Design Hotel získal na přelomu roku při zásadní rekonstrukci nový design, na kterém se podílela světová designová jména jako například švýcarský atelier oï, rakouský Unykat Interior Design či španělský výrobce luxusních designových svítidel Parachilna, ale také české studio Czech Hans Design.

 

Pandemie a opatření omezující provoz hotelů a restaurací oddálila spuštění provozu, ale pro letní měsíce již je Mosaic House Design Hotel nyní plně k dispozici zahraničním i českým návštěvníkům, stejně tak Pražanům. Kromě ubytování totiž nabízí designové skvosty v prostorách kavárny, knihovny, vestibulu a dalších veřejných prostorách hotelu. Nabízí i ideální místo pro únik před horkými dny v zahrádce s bohatým zastoupením zeleně, květin i fontánkou ve vnitrobloku, kde se lze osvěžit limonádou či ledovou kávou.

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Hotel byl otevřen v roce 2010 jako vůbec první český zelený hotel se systémem využívání šedé vody a zpětného získávání tepla z odpadních vod. Původně byl pozicován jako hotel a hostel, nyní se po kompletní rekonstrukci zaměří na náročnější klientelu, které je blízký špičkový design a zároveň „green“ a udržitelné zaměření hotelu.

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

V tomto 4hvězdičkovém hotelu s nízkoenergetickým standardem je k dispozici 94 pokojů, včetně 2 penthousů. Budova, postavená v roce 1935 ve funkcionalistickém stylu, má 7 pater a všechny pokoje jsou vybaveny moderním designovým nábytkem, který vytváří příjemnou atmosféru. V hotelu se také nachází kavárna s knihovnou, moderní variabilní konferenční prostor Workspace, spa & wellness a restaurace QQ Asian kitchen.

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Švýcarský atelier oï, jehož projekty našly uznání po celém světě, vnesl do nové podoby prostor Mosaic House Design Hotelu nezaměnitelný styl. Vytvořil novou podobu konferenčního prostoru Workspace a také světelné instalace v několika prostorách hotelu.  Již 29 let se jeho členové snaží odstraňovat bariéry mezi žánry a podporovat mezioborovou kreativitu. V průběhu svých úspěchů se architektura, design a scénografie propletly v mezinárodním měřítku. Jejich hesly jsou transdisciplinarita, týmový duch a intimní přístup k materiálu. 

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Další slavnou designovou značkou je Parachilna. Tento španělský tým ve spolupráci s oï vytvořil unikátní lampy, které dominují vzdušnému prostoru kavárny, která je srdcem a hlavním meeting pointem hotelu.  "Luxus pro nás představuje integrita designu, kvalita materiálů a řemeslné zpracování, které jej vytváří. Zachování dovedností a znalostí zbývajících kovářů, foukačů skla, keramiků a dalších kvalifikovaných řemeslníků, kteří stále jsou v Evropě a doufáme, že i v jiných částech světa. Věříme, že při hledání těchto dovedností najdeme spřízněné duše ve všech městech pěti kontinentů; naší vášní je pracovat s designéry ze všech koutů světa," říkají o svém pojetí užitého umění členové Parachilna. 

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Unykat Interior Design z Rakouska se také podíleli na podobě kavárny a dalších veřejných prostor hotelu, z jejich dílny pochází také design pokojů. "V našem vývojovém procesu se vždy snažíme navázat hluboké spojení s dispozicemi a výchozí situací. Jakmile nalezneme hlavní motiv, pečlivě vyvíjíme koncept interiérového designu, který odpovídá filozofii daného prostoru. To znamená, že naše hotelové projekty jsou vždy jedinečné, a proto 'Unykat'. Každé místo, každá budova, každý koncept a každý provozovatel nebo investor jsou jiní. Snažíme se být tedy 'bez stylu', abychom umožňovali znovu a znovu vznikat novým věcem," říká Gregor Wöckl z Unykat Interior Design.

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Na designu kavárny a dalších veřejných prostor hotelu včetně spa & wellness se také podíleli Jan Hodan a Jan Hendrych, kteří projektují pod jménem Czech Hans Design. Rádi navrhují objekty do detailů a používají i atypická svítidla a nábytek. Práce pro Mosaic House Design Hotel tak byla pro ně jako stvořená. Pro oba to nebyla první práce pro hotel, navrhovali a vybavovali již střešní penthousy, které vznikly v horních patrech hotelu při první rekonstrukci hotelu před 10 lety.

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Spolu s luxusním designem se Mosaic House pyšní již od otevření v roce 2010 unikátními ekologickými technologiemi, které v České republice stále ještě nemají obdoby. Jsou založené na pasivním standardu zajišťujícím úsporu energie, okna jsou osazena čidly, která v případě otevření zajišťují automatické vypnutí topení nebo chlazení. Na osluněných částech budovy jsou instalovány žaluzie, které se automaticky přizpůsobují stavu venkovního prostředí. 

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Budova také aktivně spoří energii tím, že využívá odpadní teplo technologických zařízení zajišťujících provoz hotelu, jako je chlazení či vzduchotechnika. Budova rovněž recykluje odpadní šedou vodu a pitná voda není zbytečně používána tam, kde nemusí, tedy například na splachování WC nebo pro úklid. V hotelu je proto instalován dvojitý systém vodovodních a kanalizačních trubek, kde je oddělena voda ze sprch a umyvadel – tzv. šedá voda. Tato relativně čistá voda se odvádí do speciálního zařízení, které ji filtruje a čistí. Recyklovaná voda je následně použita znovu při splachování WC nebo jako voda užitková k přívodu studené vody v úklidových komorách. Hotelové střechy a terasy jsou také osazeny bohatou zelení, která v letních měsících funguje jako přirozená klimatizace a přináší příjemné osvěžení.

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Majiteli Mosaic House Design Hotelu je dvojice zkušených podnikatelů a realitních developerů Jürg Zwahlen a Ludwig G. Kuttner. Jürg Zwahlen byl spoluzakladatelem společnosti pro správu nemovitostí pro kancelářské budovy IMPACT-CORTI. V roce 2013, poté, co společnost prodal společnosti CBRE, byl Jürg dva roky seniorním ředitelem v CBRE. Kromě svých aktivit v oblasti správy nemovitostí byl Jürg zodpovědný za více než 100 realitních developerských a revitalizačních projektů po České republice. Od roku 2015 se Jürg zaměřuje na soukromý realitní rozvoj. Je Managing Partner v Hampshire Investments v České republice a také podporuje Hampshire v projektech v Americe.

 

Mosaic House Design Hotel je plně k dispozici hostům

 

Ludwig G. Kuttner je investor, developer nemovitostí, rizikový kapitalista, filantrop a patron umění narozený v Mnichově v roce 1946. Vyrůstal v poválečném Německu a studoval právo na univerzitách v Mnichově a Řezně. V roce 1977 se s rodinou přestěhoval do Spojených států, kde pracoval jako CEO, prezident a předseda úspěšné oděvní společnosti Hampshire Group Ltd. Nyní je CEO společnosti K Holdings a prezidentem realitní a investiční společnosti Hampshire Investments. Ludwig vyvíjel projekty po celém světě, od Německa po New York, Texas, Rusko, Českou republiku, Itálii a mnoho dalších. Ludwig je spoluzakladatelem New York Academy of Art, podporovatelem Albert Schweitzer Foundation, členem představenstva Tibet House a dlouholetým patronem mnoha uměleckých projektů v Charlottesville. V Praze Ludwig vyvinul více než 20 realitních projektů: rezidenční a smíšené využití, hotely a kancelářské budovy.

 

Více o hotelu na www.mosaichouse.com.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: Mosaic House

 

Chtěli byste pracovat v příjemném prostředí hotelu Mosaic House plném vynikajícího designu? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.