Mattoni Grand Drink vyhrála G. Grönholm z Finska
Mistryní světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink (MGD) se stala Greta Grönholm z Finska s koktejlem Me The Artist. Vítězka kromě ocenění obdržela také finanční odměnu 10 000 dolarů. Český reprezentant Jan Šebek s koktejlem Rhubizz se umístil na 3. místě.
Světové finále jubilejního 10. ročníku probíhalo v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (KVIFF) v sobotu 21. srpna od 14 do 19 hodin na Mattoni Life Baru u karlovarského Vřídla. Před zraky přítomných diváků se o titul mistra světa utkala osmnáctka nejlepších barmanů z celého světa.
Všichni soutěžící MGD měli za úkol umíchat v časovém limitu sedmi minut vlastní nealkoholický koktejl, jehož nedílnou součástí je minerální voda Mattoni. "Osvěžující efekt nealko koktejlů se letos skvěle potkal s letním filmovým festivalem. Těší nás, že právě Mattoni je oficiální minerální vodou Mezinárodní barmanské asociace. Její výjimečná chuť a vlastnosti propojí ingredience každého koktejlu," uvedl Ondřej Postránský, ředitel strategického marketingu Mattoni 1873.
"Mým cílem v Karlových Varech bylo zvítězit, a můj sen se mi splnil. Jsem velmi šťastná a dojatá, že jsem ve světové konkurenci zvládla získat titul mistryně světa," řekla vítězka Greta Grönholm z Finska po získání titulu mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů.
"Při hodnocení se soustředíme na to, aby použité suroviny byly dostupné na evropském trhu, a zároveň dohlížíme na realizovatelnost prezentovaných receptur. Současně s tím hodnotíme atraktivnost vzhledu, chuťovou harmonii a inovaci každého koktejlu," doplnil prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.
Výsledková listina Mattoni Grand Drink 2021:
První místo Greta Grönholm, Finsko, drink Me The Artist: odměna 10 000,- dolarů
Druhé místo Stefan Haneder, Rakousko, drink 21st Century: odměna 3 000,- dolarů
Třetí místo Jan Šebek, Česká republika, drink Rhubizz: odměna 2 000,- dolarů
Recept na koktejl Me The Artist vítězky Grety Grönholm
Ingredience:
Mattoni Grand perlivá 10 cl
Supasawa 2 cl
Piňacoladový sirup 2 cl
Grepový bitter 4 kapky
Thajská bazalka 10 listů
Ozdoba: eukalyptus, bylinky, čokoládová kulička, potravinářské barvivo
Postup přípravy: Do míchací sklenice s ledem nalijeme Supasawu, piňacoladový sirup, grepový bitter a thajskou bazalku. Pečlivě promícháme barovou lžící a směs přes sítko nalijeme do sklenice. Dolijeme Mattoni perlivou a ozdobíme.
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj, fotografie: Mattoni 1873