gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

 Traveller.cz

Čeští jedlíci opět ochutnají francouzské speciality

Čeští jedlíci opět ochutnají francouzské speciality

Delikatesy francouzské kuchyně mohou od příštího týdne ochutnat Češi v téměř desítce podniků po celé republice při 6. ročníku mezinárodního projektu Goût de France/Good France (Chuť Francie). Letos se soustředí na region Central-Val de Loire, menu inspirované tamními specialitami připraví šéfkuchaři v Praze, Písku, Zlíně či Karlových Varech.

 

Do akce se zapojila i pražská restaurace Bistro à Table

 

Veřejnost se také může připojit 7. října k večírku ve Francouzském institutu v Praze, jehož součástí bude promítání filmu, diskuse i ochutnávka regionálních specialit. Francouzské velvyslanectví v týdnu od 11. října také pořádá dvě akce pro představitele gastronomie a cestovních kanceláří.

 

Do akce se opět zapojily i restaurace v ČR

 

"Pro nás Francouze v Česku je to příležitost představit francouzskou gastronomii a turistiku Francie. Po období covidu chceme Čechy vrátit do restaurací a vrátit k cestování po Francii,“ řekl ČTK francouzský velvyslanec v Praze Alexis Dutertre. "Čechům, kteří mají zájem, doporučuji na stránkách francouzského velvyslanectví prozkoumat seznam zapojených restaurací," dodal velvyslanec.

 

Také Tusculum v Karlových Varech připraví francouzské delikatesyí

 

Do projektu Goût de France/Good France se v týdnu od 14. do 22. října zapojí restaurace po celém světě. V Praze se k oslavám přidají například Bistro à Table!, které nabídne polévku ze zelené čočky či divočáka na červeném víně, či restaurace Bílá kráva, kde se vaří pokrmy z francouzského masného skotu Charolais. Menu inspirované gastronomií z údolí Loiry pro návštěvníky připravují i v písecké restauraci La Varenne či šéfkuchař karlovarské restaurace Tusculum.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: facebook restaurací Bistro à Table! a Tusculum

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.