gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Zástupci AHR ČR jednali s Petrem Fialou

Zástupci AHR ČR jednali s Petrem Fialou

Zástupci Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) jednali včera s designovaným premiérem Petrem Fialou (ODS). Předseda nastupující vlády to uvedl na twitteru. Společně probírali programy podpory, které schválili odstupující ministři, i fungování služeb v dalších měsících. ČTK to řekl prezident AHR Václav Stárek. Kromě Stárka se schůzky zúčastnil také viceprezident hotelové sekce AHR David Brdička. Fiala slíbil, že kroky jeho vlády budou předvídatelné.

 

Podle Stárka šlo o úvodní schůzku, na níž AHR nabídla nové vládě spolupráci. "Přejí si (zástupci AHR), aby kroky vlády byly hlavně předvídatelné. A to jim mohu slíbit," napsal Fiala.

 

V současné době jsou podle Stárka pro podnikatele důležité programy pomoci, které připravilo ministerstvo průmyslu a obchodu. Jejich spuštění bude ale úkolem nového vedení, což momentálně pro podnikatele znamená nejistotu. Stárek doufá, že budou fungovat tak, jak bylo dříve domluveno. Fiala se podle něj vyjádřil tak, že nelze hned po příchodu do úřadu vše dříve schválené rušit.

 

Zástupci AHR ČR jednali s Petrem Fialou

 

Na jednání podle Stárka zaznělo i téma režimu na silvestra, který dosud není znám, a podnikatelé tak nevědí, s čím mohou počítat.

 

"V případě budoucího vývoje jsme zdůraznili důležitost volného a svobodného podnikaní, které by vláda měla umožnit co nejdříve. Pokud to bude možné, už od ledna," řekl Stárek. S Fialou se na takovém postupu podle něj shodli. "Pana premiéra jsme zároveň ujistili, že Asociace hotelů a restaurací je členem Hospodářské komory a že nejsme žádní revolucionáři," dodal Stárek. Profesní svazy se dlouhodobě distancují od aktivit iniciativy Chcípl PES, která se později změnila na politické hnutí Otevřeme Česko normálnímu životu. Její stoupenci bojkotují vládní nařízení, iniciativa pořádá demonstrace proti epidemickým opatřením.

 

Do hotelů a restaurací mají v současné době vstup umožněn až na výjimky jen lidé, kteří mají dokončené očkování nebo v posledním půl roce prodělali nemoc covid-19. Gastronomické podniky či bary nesmějí fungovat mezi 22:00 a 04:59. Do podniku mohou vpustit jen tolik hostů, kolik je míst k sezení.

 

První zasedání koaliční vlády Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se Starosty se bude konat ve Strakově akademii v pátek po jmenování kabinetu prezidentem Milošem Zemanem.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Reprofoto: Twitter Petra Fialy

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.