gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Proč je konec roku krizovým obdobím í v gastru

Proč je konec roku krizovým obdobím í v gastru

Filip Vracovský tentokrát ve své pravidelné glose vysvětluje, z jakých důvodů (našel jich 6) je konec roku rizikovým obdobím í v gastronomii.

 

Tak za prvý:

Není nic hroznýho když chlastá alkoholik. Je trénovanej. Víte naprosto přesně, co udělá po první, druhý nebo případně třetí štamprli. Díky tomu se s ním dá dobře pracovat a pokud nejste pitomec, ještě se u toho pobavíte. Koncem roku se ale na chlast vrhají amatéři. Tady každá sranda končí. V ohrožení je váš majetek, duševní zdraví i peníze. Nejhorší je, že ten trouba, co sežral umělou kytku z okna, vyzvracel se do špílboje, prohodil židli dveřma a odešel bez placení si druhej den nic nepamatuje!

 

Amatéři by neměli chlastat

 

Za druhý (a krásně nám to navazuje!):

Milé dámy, chápu, že v kanclu je celoročně pruda a není nic lepšího než se na firemním večírku odvázat. Jen si prosím uvědomte, že po vyžunknutí šáníčka s vodečkou jste zkrásněla jen ve svých představách. Personál bývá tou dobou ještě střízlivý a pohled na svůdně se obnažující poupátka dávno po sezóně by ho mohl rozhodit. Na vášeho kolegu to navíc taky nezabírá. Uchlastanej motor totiž jen tak nestartuje!

 

Dámy pozor

 

Za třetí:

Člověk se začne ohlížet a počítat nesplněný předsevzetí. Takže si dáte kafe, cigárko, nějakej dobrej rumík a začnete bilancovat.

Kouření… Au!

Omezit kávu… Chcete mě zabít?

Bez alkoholu… Cože?! Střízlivej jsem určitě, nebyl když jsem to sliboval!

 

Bez kafe to nejde

 

Za čtvrtý:

V dětství to na Vánoce to bejvalo krásný. Domov, rodina, láska… Takže všechno to, co se s naším řemeslem moc neslučuje. Ještěže si člověk může dát brčko a dostat se do pohody.

 

Bez brčka taky ne

 

Za pátý:

Když nenávidíte rybí polívku a v nejčernějších nočních můrách vás nestraší Vetřelec, ale vařená kapří hlava, stojí tohle období v kuchyni fakt za prd!

 

Fuj kapr

 

A za šestý:

Dobrej barman musí umět naslouchat. Tak si prosím uvědomte, že nemůže za vaše zničené  životy a vánoční deprese řešte s odborníkem. Barman je taky jenom člověk, a takovou spoustu příběhů, co mu touhle dobou cpete do hlavy, neunese. Není potom vyloučené, že ho potkáte v obchodě, kde si, stejně jako vy, kupuje provaz, nebo na střeše nejvyššího paneláku, kam si, stejně jako vy, přišell zaskákat.

 

Buďte hodní na barmany

 

Tak šťastný a veselý!

Filip

Filip Vracovský

Text: Filip Vracovský

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.