gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Krušný rána...

Krušný rána...

Dneska už na to úplně nevypadám, ale kdo mě zná skutečně dlouho, dobře ví, že jsem se uměl taky blbě probudit. A zhruba do třicítky jsem fakt nežil jako skaut!

 

Dva skutečný šoky z takových probuzení nemůžu pořád dostat z hlavy. 

 

Kocovina ilustrační fotografie

 

V tom prvním příběhu jsem se probudil s ukrutným brněním v levý polovině těla. "Kur*a, infarkt v tomhle věku, to je fakt pešek!" mihlo se mi hlavou, než jsem si uvědomil, že se jedná jen o chvilkové nedokrvení přeležený ruky. Bodejť by ne, když jsem místo v posteli chrápal v práci,v lokále na židlích. To by ještě nebylo tak neuvěřitelný, nejspíš jsem se v rámci záchvatu odpovědnosti místo do postele odebral někdy nad ránem přímo sem. Od půlnoci si stejně ho*no pamatuju. "Ale kde mám, ku*va, boty a ponožky?!" zírám na špinavý hnáty. Nebudu lhát, nevím to do dneška, už jsem je nikdy nenašel!

 

Kocovina ilustrační fotografie

 

Druhý takový probuzení jsem zažil na horách v ubikaci s kamarádem a kolegou, kterej mě po tejdnu střídal. Hlava bolí jako střep. "Proboha, proč ten Pepa dneska tak strašně chrápe?“ Sluníčko zabijácky mžourá do okna. Podle hodinek není ještě ani devět, jsem v klidu mohl ještě chrnět. Zapaluju cíčko a začínám si přehrávat včerejší noc před očima. A najednou se mi vybaví i ten dlouhej jídelák, co Pepa včera diktoval na dnešek šéfové, než jsme šli pařit. "Ku*va, Pepčo vstávej!" No, padnout jsem ho nenechal a se ctí jsme v jedenáct otevřeli. Ale zažít už bych to znovu nechtěl!

 

Kocovina ilustrační fotografie

 

Takže ano, mám pochopení pro dny, kdy zvuk tisknoucích se objednávek připomíná spíš sbíječku vrtající hluboko do mozku, protože i zvuk kapající vody je v tu chvíli moc. Dny kdy z člověka ostré světlo dělá slepýho krtka a hodiny jdou pozpátku. Ale jak by vám všem řek' můj táta (a já se toho vždycky držel): "Když umíš chlastat, musíš umět i pracovat!"

 

Kocovina ilustrační fotografie

 

Každopádně, pokud i vy třeba zrovna dneska trpíte (a týká se to nejen kuchařů, ale i servisu a managmentu), přeju co nejmíň hostů, kteří se budou dožadovat středně propečeného tatarského bifteku. Co nejmíň přístrojů, žárovek, kabelů a krabic, který kleknou právě dneska. Těm s terasou lze popřát (čtou-li to tu v létě nebo či v lepších klimatických podmínkách) co nejmíň hmyzu a havěti, která si rozhodne zaplavat kraula v polívce nebo servírovaných nápojích (ano, hosta který vrátil jídlo, protože mu na něm přistála včela, jsem skutečně zažil)...

 

Kocovina ilustrační fotografie

 

A nebojte se nic. To rozchodíte. Zvlášť kuchaři. Jsme přeci bohové v rondonu!

 

Díky a ahoj!

Filip

Filip Vracovský

Filip Vracovský

Fotografie ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.