Ramsay: Covid zbavil gastronomii pajzlů
Pandemie covidu-19 měla na restaurace po celém světě zničující dopad, za její světlou stránku lze ale považovat to, že branži zbavila mizerných podniků. V rozhovoru na rozhlasové stanici Radio Times to řekl známý britský šéfkuchař a podnikatel v gastronomii Gordon Ramsay.
Restaurace, které nenabízely kvalitní služby, dva roky lockdownů a omezení podle něj nezvládly, což ale může být spíše dobrá zpráva.
"Podnikání šlo do kopru, ale zlepšuje se to... Ty poslední dva roky byly zničující. Pronajímatelé vám totiž neřeknou, abyste si udělali dva roky prázdnin. Ale myslím, že teď je nám už všem jasné, že mizerné podniky zmizely," řekl Ramsay.
Šéfkuchař žádné konkrétní restaurace nejmenoval, ani když se moderátor opakovaně ptal, jaké podniky nebo řetězce má na mysli. "Prostě všechny ty pajzly, které jsou v dobré lokalitě a těží z toho, protože tam kolem chodí hodně lidí. Ale teď začínáme zase s čistým štítem, což je dobře," řekl. "Zákazníci jsou teď mnohem chytřejší. Vědí toho o jídle víc než předtím... Díky tomu se branže zbavila arogance," dodal.
Deník The Guardian připomněl, že v Británii se během pandemie nadobro zavřely stovky restaurací a poboček řady řetězců, včetně Carluccio’s, Byron Burger, Ask, Zizzi, Bella Italia, Café Rouge, Frankie & Benny’s, Chiquitos či Pizza Express.
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj: ČTK
Reprofoto: RadioTimes.com, twitter.com/GordonRamsay