ČBA Team Challenge - junioři dnes soutěží v Brně
CBA Team Challenge je novou juniorskou soutěží pro čtyřčlenné týmy. První ročník probíhá právě dnes, 20. dubna.
Dva roky pandemie zanechaly zřetelnou jizvu v krajině gastronomických soutěží, zvláště co se týká juniorských kategorií. Nepořádalo se prakticky nic, tradice mnohých letitých soutěží se zpřetrhala. Nyní nazrála doba pro její obnovování, nebo uskutečňování nových nápadů.
Ve středu 20. dubna se proto v brněnském centru České barmanské asociace Abzac uskuteční první ročník týmové soutěže CBA Team Challenge. Zápolit mezi sebou budou čtyřčlenné studentské týmy gastronomických škol. Každý tým se musí zapojit do čtyř z šesti disciplín – klasické barmanství, flairové barmanství, čajová mixologie, čajová degustace, baristika a čepování piva. Zúčastnit se ale mohou i jednotlivci.
Vítězný tým se kromě prestižního poháru a věcných cen bude moct těšit na zážitkovou návštěvu palírny společnosti STOCK Plzeň-Božkov, kolektivy na druhém a třetím místě získají opět kromě věcných cen workshop ambasadora totožné společnosti přímo ve škole.
"Středoškolští studenti v období pandemie přirozeně ztratili spoustu návyků, ty soutěžní nevyjímaje. Věřím, že se nám je podaří brzy obnovit a podpořit tak motivaci mladých lidí, aby se profesionálně věnovali gastronomii. Už je nejvyšší čas!" říká prezident pořádající České barmanské asociace Aleš Svojanovský.
CBA Team Challenge je tak ve všech kategoriích první juniorskou soutěží ročníku 2022. Dalšími letošními potvrzenými eventy prozatím jsou Kocour Cup a Džezva Cup.
Úkoly soutěžících v jednotlivých disciplínách:
Fernet STOCK Cocktail Competition
Připravit lehký letní long drink na bázi likéru Fernet STOCK
Dilmah Tea Mixology Teatender Competition
Připravit alkoholický long drink na bázi čaje nebo čajového elixíru
Oxalis Tea Tasting Competition
Správně určit pět vzorků čaje při jejich slepé degustaci
Amundsen Vodka Flair Competition
Připravit dva koktejly barmanskými technikami working flair a exhibition flair
Reserva Junior Mistr Kávy
Připravit espresso a cappuccino
Starobrno Beer Competition
Absolvovat vědomostní test a načepovat pivo dvěma různými technikami – „na hladinku“ a „na dva razy“
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj: Česká barmanská asociace
Fotografie: ilustrační pod licencí C00