gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Brněnský hotel International zůstává v zisku

Brněnský hotel International zůstává v zisku

Brněnskému Hotelu International loni sice meziročně vzrostly tržby zhruba o polovinu z 84 na 122 milionů korun. Kvůli pandemii covidu a vládním omezením se ale stále nedostal na běžné tržby z doby před covidem, které se pohybovaly okolo 200 milionů. 

 

Dokázal se však udržet v zisku, i když ten meziročně klesl na polovinu, na 2,8 milionu korun, před covidem to běžně bývalo přes 20 milionů, vyplývá z výroční zprávy ve Sbírce listin.

 

 Brněnský hotel International zůstává v zisku

 

Hotel se čtyřmi hvězdičkami patří k nejkvalitnějším ubytovacím zařízením v Brně. Před covidem sloužil ve velké míře byznysové klientele, často ze zahraničí, která se covidem dramaticky zmenšila. Loni fungoval standardní režim pouze od června do září, v dalších měsících platila různá vládní nařízení. I tak však zmíněné měsíce nebyly zcela běžné, protože se změnila firemní pravidla, která přinesla výrazné omezení služebních cest. Hotel se tak snažil co nejvíce vytěžit z domácího cestovního ruchu a ze spojení konferenčních služeb s ubytovacími. Čeští turisté však nedokážou nikdy v plné míře nahradit zahraniční bonitnější klientelu.

 

Brněnský hotel International zůstává v zisku

 

Pro letošní rok si tak vedení hotelu s ohledem na inflaci stanovilo úkol udělat analýzu vstupních nákladů, revizi cenové politiky a nastavit pracovní a řídicí činností tak, aby fungovaly efektivněji. A zároveň si chce upevnit svoji pozici na brněnském trhu, podle vlastního vyjádření dominantní.

 

Brněnský hotel International zůstává v zisku

 

Hotel patří v Brně k nejstarším zařízením své kategorie, v Husově ulici byl postaven na místě zbořených hradeb v roce 1962. Majitelem akcií společnosti Hotel International Brno je firma BBJM.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: Best Western Premier Hotel International Brno

 

Chtěli byste pracovat v hotelu International, který je už neoddělitelnou součástí jihomoravské metropole? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.