Objednáme.eu

Co se to děje? Nejlepší italská restaurace je vegetariánská!

Co se to děje? Nejlepší italská restaurace je vegetariánská!

Pokud si hosté restaurace, která byla nedávno vyhlášena za nejlepší v Itálii, myslí, že jim budou servírovány luxusní verze klasických masových a rybích pokrmů, budou překvapeni.

 

V restauraci Reale, v bývalém klášteře v Castel di Sangro uprostřed Apenin ve východní části italského regionu Abruzzo, je degustační menu vegetariánské. Představuje tak výraznou změnu oproti tradiční místní gastronomii.

 

Fotografie: https://www.nikoromito.com/, © Andrea Straccini

 

Šéfkuchař restaurace Reale Niko Romito, který už získal tři michelinské hvězdy a titul Evropský šéfkuchař roku, teď obdržel i ocenění historického průvodce po restauračních zařízeních v Itálii Gambero Rosso - tři vidličky a skóre 96\100, nejlepší ze všech hodnocenych podniků.

 

Fotografie: https://www.nikoromito.com/, © Andrea Straccini

 

"Učinili jsme radikální rozhodnutí nabízet vegetariánské degustační menu," uvedl Niko pro CNN. "Získat i přesto ocenění Gambero Rosso znamená, že posuzovatelé chápou naši práci a význam změny, do které jsme se pustili. Je to, jako bychom teď psali novou stránku; naše jídla a styl v gastronomické literatuře neexistují. Je to nový adrenalin, nová energie."

 

Podnik leží mezi mořem a horami a jeho  mladému týmu se podařilo využít fascinující kulinářské tradice izolovaného regionu, k nimž patří i podzimní sběr hub a pěstování šafránu.

 

Fotografie: https://www.nikoromito.com/, © Andrea Straccini

 

Kuchyně Reale tak nově interpretuje italskou gastronomii. Její kuchaři čistí brokolici, zbavují ji vnějších listů, ale místo aby je vyhodili, používají je jako hlavní hvězdu jednoho z hlavních jídel nového vegetariánského degustačního menu. Tím však posouvání hranic nekončí. Kromě butikového hotelu a gastronomické školy se na pozemku restaurace nachází i experimentální vinice odrůdy Pecorino (ano, je to i víno, nejen sýr - pozn. GastroJobs.cz).

 

Fotografie: https://www.nikoromito.com/, © Andrea Straccini

 

"Je to ideální místo", dodává Romito. "Jsme v Castel di Sangro v Abruzzu, nejzelenějším regionu Evropy, obklopeni přírodou. Zelenina to vše reprezentuje. Říkal jsem si, že když to neudělám já, kdo jiný to udělá? Je přirozenější, že to dělám v takovém prostředí než někdo v centru Milána. Odráží to všechno, co máme kolem sebe!"

 

Za sebe můžeme jen říct, že bychom ještě nedávno vůbec nevěřili, že je něco takového možné!

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: CNN

Fotografie: https://www.nikoromito.com/, © Andrea Straccini

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.