O nás - Práce v nové restauraci Alma na Praze 1
Chceš nám pomoct budovat podnik, jaký jsme si v Praze vždycky přáli mít, místo, které se stane opravdovým gastronomickým i kulturním srdcem čtvrti za Národním divadlem?
Srdce Almy tepe od června 2023 ve velkoryse pojaté restauraci s koktejlovým barem a otevřenou kuchyní, ve které si šéfkuchaři Petr Židek a Michal Daněk hrají s ohněm, fermentací i surovinami nasbíranými nejen u malých farmářů, ale i po českých lesích a loukách.
Alma je taky kavárna s výběrovou kávou a domácím pečivem a natural wine bar se zahrádkou ve vnitrobloku. Máme vlastní box na staření masa, fermentační laboratoř a eventové prostory v historickém sklepení... V Almě to prostě bude žít, od první ranní kávy do poslední skleničky na dobrou noc.
Máme skvělé a stabilní zázemí (za Almou stojí lidé ze sítě podniků KRO Kitchen a přilehlého hotelu Cube), spoustu zkušeností a ambice posunout se ještě mnohem dál. Abychom je naplnili, sháníme nové členy našeho týmu na place – lidi, kteří stejně jako my milují dobrou gastronomii a chtějí, aby se u nás nejen hosté, ale i celý tým cítili jako doma.
Od kolegů a kolegyň očekáváme opravdový zájem o práci a chuť dělat věci pořádně; odměnou je maximálně férové ohodnocení i přístup k zaměstnancům. Jsme otevření, vycházíme si vstříc, rozvíjíme nápady i talent našich lidí. Společná personálka, placená dovolená a další benefity jsou samozřejmost; víme, že poskytnout hostům tu nejlepší péči může jen personál, který je sám dobře opečován.
Co dělá obsluha v Almě
- Poskytuješ hostům informace, doporučuješ a pomáháš jim při výběru jídla i pití
- Pečuješ o hosty, přijímáš objednávky, připravuješ účtenky a kasíruješ
- Zaručuješ hostům příjemný zážitek a prohlubuješ dobré vztahy s nimi, aby se do Almy rádi vraceli
- Vylepšuješ atmosféru v restauraci a konzultuješ život a dění v restauraci s deputy manažerem
- Dohlížíš na juniorní číšníky a další členy obsluhy
Vlastnosti skvělé obsluhy
- Poznáš jakou má host náladu, už když vejde do dveří
- Máš přirozenou osobitou komunikaci – k hostům se chováš empaticky, nejedeš podle šablony
- Vidíš až za roh a všímáš si signálů jako peněženka v ruce hosta připraveného k placení apod.
- Vidíš každý drobek a neunikne ti, že na jídle z kuchyně chybí omáčka
- Poradíš si i se speciálními požadavky hostů – místo “nemáme“ nebo „nejde“ se snažíš vyjít jim maximálně a kreativně vstříc
- Máš paměť jako slon a pamatuješ si jména či oblíbená jídla stálých hostů
- Přepneš z češtiny do angličtiny raz dva (a ostatními jazyky se domluvíš rukama nohama, když je to potřeba)
Na co se můžeš v Almě těšit
Máme skvělé a stabilní zázemí – za Almou stojí lidé ze sítě podniků KRO Kitchen
Vše u nás voní novotou, prostory jsou kompletně moderně zrekonstruované, ale dlouhá historie našeho domu na tebe dýchne v barokním sklepení, kde budeme pořádat nejrůznější kulturní i privátní akce
Nechceme, abys vyhořel/a, takže máme kratší pracovní týden: pracuješ 3,5 dne
Restaurace je zavřená od 15:00 do 17:00, takže máš prostor si odpočinout, v klidu si užít personálku i připravit si plac na večerní servis
Směny na další měsíc plánujeme společně a znáš je vždy nejpozději 20. dne měsíce předchozího
Dovolenou si užiješ 4 týdny bez nutnosti nahrazování
Tvoříme kolektiv, ve kterém se sdílí něco víc než jenom dýška – dobrá atmosféra, otevřenost a férovost v týmu je pro nás zásadní
Chceme, aby lidé v Almě pracovali rádi a ideálně dlouhá léta – i proto posloucháme a podporujeme tvoje nápady
Chceš se posouvat, nebo radši spokojeně zůstáváš na svém písečku? S obojím jsme v pohodě a pro obojí máme v rámci našich podniků prostor
Když jsi v práci na směně, o jídlo se postaráme. Strava, káva a nealko z vlastní produkce je v Almě zcela zdarma
Když máš volno a budeš chtít zajít na skleničku, jídlo nebo pro čerstvý chleba k snídani, můžeš uplatnit zaměstnaneckou kartu s 50% slevou do všech provozoven ve skupině KRO a ALMA
Multisport můžeš mít u nás taky, nejen pro sport, ale i na relax, vstupy na hrady a zámky nebo 2 x 60 minut denně na půjčení Rekola a Nextbike
Dobít baterky můžeš i na výletech za našimi farmáři a vinaři, nebo třeba při sběru divokých plodů s kolegy z kuchyně