gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Gastro Hradec Culinary Cup. Jak to viděl Filip

Gastro Hradec Culinary Cup. Jak to viděl Filip

Než se vrhnete na čtení, doporučuj pořídit si kafčo a něco k dobrému k tomu. Jinak za nic neručím :-).

 

Gastro Hradec Culinary Cup je největší jednodenní mezinárodní přehlídka kuchařů, cukrářů, pekařů ve střední Evropě a má tradici již čtvrt století. Letošní ročník se poprvé uskutečnil v prostorech novotou vonící zrekonstruované arény “pod lízátky”. Za mě to byla skvělá volba. A to nejen proto, že jsem fotbalový fanoušek.

 

Letošní ročník se poprvé uskutečnil v prostorech novotou vonící zrekonstruované arény “pod lízátky”

 

Co mě totiž naprosto dostalo, bylo místo na mé oblíbené "živé“ vaření. Kuchaři a cukráři v prostorech VIP tribuny to bylo jedním slovem... Skvělé!

 

Co mě totiž naprosto dostalo, bylo místo na mé oblíbené "živé“ vaření.

 

A přesně tak živé zápolení vypadalo.

 

A přesně tak živé zápolení vypadalo

 

Momentka ze soutěže cukrářů a cukrářek pak víc než demonstruje pozitivní vibrace ;-).

 

Momentka ze soutěže cukrářů a cukrářek pak víc než demonstruje pozitivní vibrace (smajlík).

 

Uvnitř se mezitím všechno pilovalo před nástupem komisařů a otevřením pro veřejnost.

 

Uvnitř se mezitím všechno pilovalo před nástupem komisařů a otevřením pro veřejnost.

 

Uvnitř se mezitím všechno pilovalo před nástupem komisařů a otevřením pro veřejnost.

 

Chystali se nejen cukráři, ale i pozdější vítěz kategorie Kuchař-senior Lukáš Čížek.

 

Chystali se nejen cukráři, ale i pozdější vítěz kategorie Kuchař-senior Lukáš Čížek.

 

Někde bylo znát, že se nacházíme ve svatostánku “Hradeckých votroků“.

 

Někde bylo znát, že se nacházíme ve svatostánku “Hradeckých votroků“.

 

A už jsou tady lidi.

 

A už jsou tady lidi.

 

Mimo exponátů byla k vidění řada hvězd napříč obory.

 

Bylo vidět řadu hvězd napříč obory, foto Czech Carving Studio

 

Při live carvingu například úřadující oympijská šampionka Terka Buchtová ♡.

 

Při live carvingu například úřadující oympijská šampionka Terka Buchtová ❤.

 

Při live carvingu například úřadující oympijská šampionka Terka Buchtová ❤.

 

Ukázky z kategorie Cukrář/ka-artista.

 

Ukázky z kategorie Cukrář/ka-artista.

 

Ukázky z kategorie Cukrář/ka-artista.

 

Kuchař/ka- senior.

 

Kuchař/ka- senior.

 

Kuchař/ka- senior.

 

No a něco ke kávě. Cukrář/ka-junior. Dorty.

 

No a něco ke kávě. Cukrář/ka-junior. Dorty.

 

No a něco ke kávě. Cukrář/ka-junior. Dorty.

 

No a něco ke kávě. Cukrář/ka-junior. Dorty.

 

Carving-kompozice (více o carvingovém soutěži v Hradci si přečtěte tady).

 

Carving-kompozice

 

Carving-kompozice

 

Šmarjá, pavouk nebo Ferda brabenec

 

Bylo třeba taky rozdat velké množství sad medailí.

 

Bylo třeba taky rozdat velké množství sad medailí.

 

Anebo navštívit spousty kamarádů, třeba u Staré gardy Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Pánové Šula a Eichner.

 

Anebo navštívit spousty kamarádů, třeba u Staré gardy Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Pánové Šula a Eichner.

 

No a nakonec ještě společné foto soutěžících.

 

No a nakonec ještě společné foto soutěžících

 

Na fotce je jistě i jeden z organizátorů Lukáš Ende s jehož laskavým svolením jsem oficiální fotografie použil.

 

Budu se těšit, že se s některými z vás, které blog zaujal,sejdeme třeba za rok zrovna v Hradci, nebo na některé jiné z řady akcí pod záštitou našich profesních asociací.

Filda

Text: Filip Vracovský 

Psáno původně pro auturův blog na iDnes.cz

Převzato s laskavým svolením autora

Fotografie: Gastro Hradec (s výjimkou jedné označené fotografie od Czech Carving Studio), převzato s laskavým svolením autorů

 

Fildovi dekujeme, ale my si s dovolením taky přihřejeme polívčičku (nebo třeba guláš). GastroJobs.cz už dlouhá léta sponzoruje na Gastro Hradec Culinary Cup kadetské kategorie (Kuchaři/kuchařky a Cukráři/cukrářky-kadeti/ky dokonce soutěží o GastroJobs Cup) a dlouhodobě i přípravu Czech-Slovak Carving Teamu. Rádi jsme jezdili do Aldisu a oceňovali pečlivou přípravu tehdejších organizátorek a organizátorů. Letošní ročník byl pro soutěž přelomový. Došlo ke změně místa soutěže, částečné obměně realizačního týmu i k drobné úpravě v názvu. Všechno se mění - doba, lidi i gastronomické soutěže. Děkujeme všem okolo náročné organizace Gastro Hradec Culinary Cup za jejich obětavou práci a přejeme ještě minimálně dalších 25 úspěšných ročníků!

 

Fildovi dekujeme, ale my si s dovolením taky přihřejeme polívčičku (nebo treba guláš)

 

Fildovi dekujeme, ale my si s dovolením taky přihřejeme polívčičku (nebo treba guláš)

 

Fildovi dekujeme, ale my si s dovolením taky přihřejeme polívčičku (nebo treba guláš)

Redakce GastroJobs.cz

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.