Becherovka otevřela nové návštěvnické centrum
Jan Becher Pernod Ricard v úterý slavnostně otevřel moderní Návštěvnické centrum Becherovky v Karlových Varech, které vzniklo nákladnou rekonstrukcí bývalého Muzea Becherovky.
Velkou slavnostní akci moderoval Libor Bouček, který přivítal generální ředitelku JBPR Miroslavu Simovou a další hosty z řad vedení společnosti. Největší pozornost na sebe ovšem strhával Bohuslav Pich – vedoucí výroby Becherovky a jeden z pár lidí na světě, který zná její tajný recept.
"Osobně jsem do této budovy Becherovky poprvé vstoupil ve svých patnácti letech, tenkrát ještě jako student – brigádník. Proto dovedu posoudit, jak velikým rozvojem a úspěchy za 45 let firma Jan Becher prošla. Jsem hrdým členem týmu a je mi velkou ctí, že mohu přestřihnout tuto pásku a symbolicky provoz Návštěvnického centra zahájit,“ prohlásil pan Pich při přestřihávání pásky.
Recept na Becherovku zná málokdo. Na lístek ho napsal anglický lékař Kristian Frobrig a později jej upravil Josef Becher. Bylinný likér se míchá stejným způsobem od roku 1807 a tajný recept je uchováván v trezoru. "Každý pravděpodobně pozná, že tam je skořice a fajnšmekři možná ucítí i hřebíček. Víc vám ale neprozradím,“ odvětil pan Pich.
Návštěvnické centrum Becherovky se nachází v historické budově "Steinberky“ v centru Karlových Varů a je otevřené vždy od úterý do neděle v čase 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00.
Redakce GastroJobs.cz
Zdroj: Jan Becher Pernod Ricard