gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Ještěže se toho nedožil monsieur Paul!

Ještěže se toho nedožil monsieur Paul!

Letošní vydání michelinského průvodce pro Francii sice spatří světlo světa až 27. ledna, ale některé pikantní novinky z něj už unikly. Největším překvapením je hodnocení restaurace Auberge du Pont de Collonges. 

 

Rodinný podnik jednoho z největších světových kuchařů Paula Bocuse (1926-2018), který teď provozují jeho potomci, poprvé od roku 1965 nedostane 3 hvězdičky, ale jenom dvě. Informoval o tom včera francouzský tisk za použití titulků jako "bomba", "šok" nebo "zemětřesení". Michelin dnes nové hodnocení potvrdil.

 

Restaurace Auberge du Pont de Collonges

 

Zprávu včera rodině Bocuse, managementu restaurace a šéfkuchařům přijel osobně sdělit mezinárodní ředitel slavného průvodce Gwendal Poullennec. Údajně přitom uvedl, že se jednalo o kolektivní rozhodnutí, které nebylo snadné, ale "... restaurace se hodnotí za uplynulý rok, nikoliv za celou svou historii. Auberge du Pont de Collonges je stále výjimečným podnikem, ale na 3 hvězdy to nestačí."

 

Tým restaurace Auberge du Pont de Collonges

 

Restaurace se nachází v domě, ve kterém se Paul Bocuse narodil, kde strávil značnou část život a 20. ledna 2018 tam také zemřel. Pro milovníky gastronomie z celého světa se Auberge du Pont de Collonges stala takřka poutním místem. Přísným michelinským inspektorům někdejší lesk a sláva ale očividně nestačí. "Monsieur Paul" ke konci svého dlouhého života už do chodu restaurace bezprostředně nezasahoval a zdálo se, že jeho smrt nebude mít na kvalitu služeb zásadní vliv. O to větší zklamání to teď musí být pro všechny zúčastněné.

 

Restaurace Tým restaurace Auberge du Pont de Collonges

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: LePoint.fr

Fotografie: Auberge du Pont de Collonges

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.